Florin Ionita: „Am decis sa opresc alergarea pana scap de accidentare”

203

2019 a fost un an „inger si demon” pentru ultramaratonistul roman Florin Ionita. In luna mai a devenit detinatorul recordului national la 24 de ore de alergare, cu o performanta de 244,45 de kilometri. La sfarsitul lunii august a aceluiasi an o jena care-l deranja dupa alergari s-a transformat intr-o accientare grava: „Inca ma supara aceasta accidentare. Am decis sa spun STOP alergarii pana voi scapa de ea”, a declarat Florin pentru aimx.ro.

Florin Ionita: „La inceput am fost dat putin peste cap, dar acum nu mai este cazul. Viata nu sta doar in alergare”

Cel mai valoros ultramaratonist roman la 24 de ore a pus momentan adidasii „in cui”. Florin a vorbit cu aimx.ro despre accidentarea care-l macina.

Nu stiu când s-a întâmplat, chiar nu știu exact. A început cu ceva jenă după alergari la finalul lui august 2019. Apoi s-a agravat. Părerile medicilor sunt 2: coxartroza sau o tendinita ce ar trece destul de greu.”

Florin Ionita in timpul Campionatului European de 24 de ore de alergare, Timisoara 2018

Florin nu are un raspuns pentru momentul in care ar putea reincepe din nou sa alerge.

„Nu am un raspuns la intrebarile tale. Cu fizio si kineto rezultatele au fost minime, iar costurile de timp si bani destul de mari, asa ca am renuntat”, a declarat Florin Ionita.

Nu a renuntat insa la o viata activa si la gandul ca totusi la un moment va scapa de aceasta accidentare.

„Mers pe jos. Asta incerc acum. Si pentru a ma mentine in forma cat de cat, si pentru a ramane jos ca numar de kilograme. Cam de la ziua mea, din 10 noiembrie, am inceput un program mai dur, pentru nivelul meu: peste 20 minute de plank zilnic, peste 750 flotari, peste 20000 de pasi. Sa vad cat de mult ma tine. Deocamdata, coafura rezista”, a mai precizat Florin.

Florin Ionita a alergat cei 244,45 de kilometri, la Timisoara, in cadrul Campionatului National de 24 de ore de alergare. Dupa 12 ore parcursese 146,7 kilometri, de asemenea cea mai buna performanta romaneasca.

Florin Ionita, port drapelul Romaniei la Mondialul de 24 de ore de alergare, Albi, Franta

Razvan Farkas, 36 de ani, din Timisoara detine a doua cea mai valoroasa performanta romaneasca in 24 de ore: 233,900 km.

Tot pe aimx.ro poti citi si despre tentativa esuata a lui Kilian Jornet de a dobori recordul mondial la 24 de ore, AICI!!