Florin Ioniță câștigă o medalie care lipsea României la categoria tineret de 12 ani!

270
Florin Ioniță câștigă o medalie care lipsea României la categoria tineret de 12 ani!

Florin Ioniță, vicecampion european de tineret, l-a învins în sferturile de finală la Campionatele Mondiale de box pentru tineret  pe armeanul Avetik Hovakimian, la puncte (5-0), iar în penultimul act îl va înfrunta pe englezul Damar Thomas. Florin este medaliat cu argint la Campionatul European organizat în Bulgaria, la Sofia.

Florin Ioniță câștigă o medalie care lipsea României la categoria tineret de 12 ani!

Florin Ioniță face istorie în  localitatea spaniolă La Nucia, după ce s-a calificat, în semifinalele categoriei 92 kilograme la Campionatele Mondiale de box pentru tineret.

”Delegația României prezentă la Campionatul Mondial de tineret, de la Nucia (Spania) a reușit să își asigure cel puțin medalia de bronz. Aseară, Florin Ioniță (92 kg) a trecut la puncte de armeanul Avetik Hovakimyan și s-a calificat în semifinalele competitiei. Antrenat la lotul național de tineret de doi foști campioni mondiali, Dorel Simion și Francisc Vastag, Ioniță reușește ,,dubla,, – medalie la Campionatul Mondial după cea obținută la Campionatul European – argint la Sofia la Europene. Florin va boxa în semifinale împotriva campionului european Thomas Damer (Anglia). Medalia obținută vine după 12 ani de secetă, precedentul succes la Mondialele de tineret datând din 2010 – Alexandru Marin bronz la Mondialul de la Baku.”-informează Federatia Romana de Box.

Tot în sferturile de finală, Alina Alexandra Creţu a cedat la puncte (0-5) în fața sportivei din India, Ravina Ravina, la categoria 63 kilograme.

Maria Gheorghiţa Cimpoeru a fost învinsă prin KO tehnic în prima repriză de irlandeza Dearbhla Tinnelly la categoria 81 kilograme.

România participă cu 14 boxeri la Mondialele de tineret din Spania în perioada 15-26 noiembrie, 6 la masculin şi 8 la feminin.

În afară de Florin Ioniţă, în competiţie se mai află doar Maria Livia Botică, la categoria +81 kilograme, care o va întâlni pe Kirti Kirti (India), în sferturile de finală.

Pe AIMX  citiți și articole despre românii implicați în competiții de alergare. Detalii aici!