Simona Radiș este cea mai bună sportivă a anului 2022 în canotajul românesc

169
Simona Radiș este cea mai bună sportivă a anului 2022 în canotajul românesc
sursa Steaua București Facebook

Simona Radiș este cea mai bună, dublă campioană europeană şi mondială la dublu vâsle şi 8+1 în 2022, Simona Radiş a primit titlul de „Sportivul anului” în canotajul românesc.

Simona Radiș este cea mai bună, distincție primită în cadrul galei Federaţiei Române de Canotaj.

Simona Radiș este cea mai bună sportivă a anului 2022 în canotajul românesc
sursa AGERPRES

„Când am venit spre această gală nu mă aşteptam să vin singură aici şi să primesc acest premiu minunat, pentru că de obicei sunt alături de Ancuţa Bodnar, colega din barca de dublu vâsle). Lucrul care m-a făcut pe mine să mă maturizez anul acesta a fost faptul că imprevizibilul poate să te facă mai puternic. La Mondiale, după ce am concurat la dublu, am rugat-o pe Ancuţa să se roage pentru mine să am putere să mai fac o cursă bună şi la 8+1. Iar când am terminat toată lumea mi-a spus că Ancuţa a trăit cursa cu sufletul alături de mine. A fost ca şi cum ea a tras alături de noi. Deci în barca de 8+1 nu au fost doar 8 şi cârmaciul, ci 9 plus cârmaciul. Mulţumesc pentru acest premiu şi sper să ne revedem la cât mai multe astfel de momente, fericiţi şi privind spre viitor”, a afirmat Radiş.

Al 90-lea titlu olimpic a fost adus României de Simona Radiș și de Ancuța Bodnar la Tokyo! Româncele au avut un ritm perfect și au condus cursa încă de la început. Ancuța și Simona s-au distanțat de rivalele din Noua Zeelandă și de canotoarele din Țările de Jos pe durata celor 2.000 de metri!

A fost a 20-a medalie de aur pe care canotajul o aduce României la Jocurile Olimpice, fiind prima după 13 ani.

Ancuța Bodnar și Simona Radiș au primit primele medalii de aur ale delegației României la Tokyo! Octavian Morariu a fost cel care a înmânat medaliile pentru cele trei echipe la ceremonia care s-a încheiat cu intonarea imnului României!

Pe AIMX  citiți și articole despre românii implicați în competiții de alergare. Detalii aici!