Fostul câştigător al Cupei Mondiale, Akos Vanek, are o nouă viaţă

165

Fostul câştigător al Cupei Mondiale la triatlon, Akos Vanek, s-a reprofilat: lucrează ca paramedic la Budapesta, din noiembrie 2019. Vanek e solicitat din plin în această perioadă, din cauza pandemiei de coronavirus.

Akos Vanek a fost botezat la Biserica Franciscană din Budapesta

Akos Vanek, câştigător al Cupei Mondiale la triatlon, în 2014, lucrează ca paramedic la Budapesta, iar în această perioadă are numeroase cazuri în care este nevoit să deplaseze cu ambulanţa la spital pacienţii care au coronavirus.

Vanek susţine că a renunţat la cariera sportivă după ce a avut “o chemare de la Dumnezeu” să lucreze pe o ambulanţă.

Fostul sportiv maghiar s-a alăturat serviciilor de urgenţă în noiembrie 2019, iar acum poartă îmbrăcăminte de protecţie şi mască, efectuează teste pentru coronavirus şi resuscitează oameni.

Vanek trebuia să fie botezat în Biserica Catolică de Paşte, dar situaţia s-a complicat după apariţia pandemiei, care a dus la închiderea bisericilor.

Biserica Franciscană Pasaret a solicitat permisiunea ca fostul sportiv să fie botezat în biserica goală, sâmbătă seară, în prezenţa a doar câţiva călugări franciscani.

“Prietenul meu, un preot protestant, a preluat tura de noapte pe ambulanţă în locul meu, pentru ca eu să vin să fiu botezat”, a povestit Vanek.

„Sportul m-a învăţat ce înseamnă perseverenţa, modestia şi respectul”, a mai spus paramedicul.

Pe AIMX puteti citi Aici măsura luată de COSR în privinţa sportivilor români calificaţi deja pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Credit foto: indiatoday.in