Campion olimpic în 2008, Jan Frodeno a încheiat triatlonul în propria locuinţă

150

Campionul olimpic din 2008, Jan Frodeno, a încheiat un triatlon la propria locuinţă, la vârsta de 38 de ani. Germanul a adunat o sumă importantă din donaţiile făcute de urmăritorii săi şi a anunţat că va oferi banii în scopuri caritabile.

Jan Frodeno, triplu campion Ironman

Germanul Jan Frodeno a reuşit să încheie concursul de triatlon desfăşurat la reşedinţa sa din Girona, unde se află în izolare din cauza pandemiei de coronavirus. Campionul olimpic din 2008 a adunat 200.000 de euro din donaţii, bani care vor fi oferiţi asociaţiilor care luptă contra pandemiei de Covid-19.

Sportivul în vârstă de 38 ani a înotat 3,86 km în piscina sa, apoi a parcurs 180 km pe o bicicletă staţionară şi, în final, a alergat o cursă de maraton (42,195 km) pe banda rulantă din apartamentul său. Timpul lui Frodeno a fost de 8 ore, 33 de minute şi 39 de secunde.

Performanţa sa a fost filmată cu o cameră video, iar imaginile au fost transmise pe reţelele de socializare.

Anul trecut, triatlonistul german a câştigat concursul Ironman din Hawaii cu un timp-record de 7 h 51 min 13 sec.

„A fost, cu siguranţă, ceva distractiv şi diferit. Sunt cu adevărat mulţumit că am reuşit să facem asta şi să strângem bani pentru cauze atât de bune şi importante”, a spus Frodeno, triplu campion mondial Ironman.

Pe AIMX puteti citi Aici povestea singurului biatlonist cu şapte Cupe Mondiale câştigate consecutiv, Martin Fourcade

Credit foto: dw.com