Frații Burtănete sar în finala Europeanului de la Mersin, în Turcia

64
Frații Burtănete sar în finala Europeanului de la Mersin, în Turcia

Frații Burtănete sar din nou pentru medalii! Juniorii au reuşit calificarea în finale la Campionatele Europene masculine de gimnastică artistică de la Mersin. În Turcia, echipa României s-a clasat pe 4. Ucraina a obţinut medaliile de aur pe echipe, cu 239,128 puncte. Ungaria a fost a doua cu 232,494 puncte. Bulgaria a fost pe 3 cu 228,361 puncte. România a terminat cu 225,193 puncte.

Frații Burtănete sar pentru medalii! Gabriel şi Robert au ocupat primele două locuri calificante pentru finala probei de sărituri!

La individual compus, ambii fraţi Burtănete s-au calificat în finala Europeanului de Juniori, Gabriel cu al cincilea punctaj la total (76,399 puncte). Robert a fost al 13-lea (74,631 puncte). Raul Gabriel Şoica a ocupat locul 17 (73,064 puncte).

Frații Burtănete sar în finala Europeanului de la Mersin, în Turcia

La inele, Gabriel Burtănete a obţinut a treia notă din calificări. Raul Gabriel Şoica este a treia rezervă.

Robert Burtănete a prins finala la paralele, cu a cincea notă.

La bară fixă, Nicolae Ionel Bera este prima rezervă, iar Gabriel Burtănete a treia rezervă.

Robert Burtănete figurează ca primă rezervă la cal cu mânere, iar fratele său Gabriel e a treia rezervă.


Fratii Burtanete sunt stelisti! Clubul Sportiv al Armatei Steaua a anuntat legitimarea gemenilor Burtănete, care au activat la SCM Gloria Buzău.

Gemenii au fost prezentati de Steaua!

Fratii Burtanete sunt gimnastii romani care pot urma  exemplul americanilor Hamm

Gabriel Burtănete este medaliat cu aur în proba de sărituri la Campionatele Mondiale de gimnastică artistică pentru juniori de la Gyor (Ungaria) desfăşurate anul trecut. Gabriel Burtanete, campion mondial de juniori la gimnastică artistica, Györ a fost portdrapelul delegației Romaniei la ceremonia de deschidere a Festivalului Olimpic al Tineretului European de la Baku, Azerbaijan, 2019! Rezultatele lui Robert Burtanete le gasiti aici!

Pe AIMX citi aici despre unul dintre cei mai valorosi romani in sporturile montane si cele de iarna. A reusit cel mai valoros rezultat individual al carierei chiar inainte de debutul pandemiei de coronavirus!