Maria Adela Constantin are 8 ani de bob în echipa României

130
Maria Adela Constantin are 8 ani de bob în echipa României

Maria Adela Constantin a făcut performanță pentru Romania. Maria a fost pilotul echipei de bob ‘România 1’ din octombrie 2011 până în martie 2018. Colaborarea cu Paul Neagu a ajutat-o să devină sportiva care în prezent face parte din lotul Germaniei.

Maria Adela Constantin a atras atenția asupra rolului pe care Paul Neagu îl are în dezvoltarea sportivilor.

”Am fost îndrumată de Paul Neagu. Datorită lui Paul am început să fac România să conteze în concursurile internaționale de bob. Ca și puncte de reper aș vrea să menționez câteva succese ale echipajelor pe care le-am condus. Două participări la Jocurile Olimpice 2014 si 2018. Medalie de bronz la Campionatele Mondiale de Bob-proba pe echipe-Königssee 2017! Medalie de aur la Cupa Europei.”

În palmares figurează multiple medalii de argint și bronz cucerite la Cupa Europei. Locul 9 la Campionatele Mondiale Winterberg 2015. Locul 11 la Campionatele Mondiale Königssee 2017. Multiple clasări în top 10 în Cupa Mondială. Multiple clasări în top 6 in Cupa Europei!

Maria Adela Constantin are 8 ani de bob în echipa României

”Mai am câteva rezultate de menționat! În 2012, Paul Neagu a calificat singurul echipaj de bob românesc la Jocurile Olimpice de Tineret! Fetele au ocupat locul 6! Din 2015 am condus prima echipă de bob de 4 feminin ce a participat la Campionatele Mondiale (Königssee 2017) contra altor 33 de echipaje masculine! Am scris o pagină de istorie în bobul mondial!Paul Neagu a fost unul dintre cei trei antrenori pe plan mondial care au susținut dreptul la egalitate al femeilor în sport. Doar așa am obtinut posibilitatea sa concurăm la bob de 4 în clasamentul masculin. Este o disciplină unde femeile nu au încă o probă separată!”

Din 2016 Paul a format și echipajul „Romania 2” cu pilot Andreea Grecu. Andreea a obținut din 2018 clasări în top.

Maria Adela Constantin are 8 ani de bob în echipa României

”În toti acești ani Paul a avut ca mijloc de selecție cronometrul! Piloata nr. 1 a fost cea care ajungea mai repede la finalul pârtiei și împingătoarea nr. 1, cea care avea cel mai bun timp de start. Timp de 8 ani am muncit împreună cu Paul și echipa și acum în sfârșit fetele au condițiile necesare pentru a concura de la egal la egal cu națiunile fruntașe ale acestui sport, pentru ca rezultatele valoroase să nu mai fie o excepție.”Maria Adela Constantin

Pe AIMX aflati aici despre rezultatele de top ale Andreei Grecu

Autor Ovidiu Pețenghea