Gala ciclismului 2019! Declaratii, realizari, dorinte si premii

294
Gala ciclismului 2019! Declaratii, realizari, dorinte si premii

Gala ciclismului l-a avut pe scena pe Vlad Dascalu, campionul mondial! Castigatorul Cupei Mondiale la categoria Under 23 la cross-country mountain bike. Vlad, campion european anul acesta a fost desemnat sportivul anului 2019 de catre Federatia Romana de Ciclism.

Gala ciclismului i-a adus lui Vlad Dascalu un premiu de 30.000 lei. Vlad  a obtinut anul acesta calificarea la Jocurile Olimpice din  2020 de la Tokyo, Dascalu este cel mai bun sportiv al anului!

Gala ciclismului 2019! Declaratii, realizari, dorinte si premiiAna Maria Covrig, campioana nationala de sosea la fond si contratimp, a fost desemnata sportiva anului din Romania.

Jeno Bereczki, Mircea Otto, Mircea Gustav, pionerii MTB-ului in Romania au primit premii de excelenta! A fost apreciata activitatea lui Stefan Laibner in ciclism pe velodrom. Ovidiu Tudor Oprea, primul ciclist de mountain bike calificat la Jocurile Olimpice a fost apreciat pentru efortul depus. Din vechea generatie Mircea Romascanu, de trei ori castigator al Turului Romaniei, Gabriel Moiceanu, participant la Jocurile Olimpice in 1960 si 1964 si castigator al Turului Romaniei 1958 raman repere pentru noile generatii. A fost apreciat si Dan Anghelache, castigatorul Turului Romaniei 2007. Performante care raman repere in istoria ciclismului romanesc sunt realizate de Constantin Ciocan, participant la Jocurile Olimpice in 1964, Vasile Teodor, castigator al Turului Romaniei 1973, Vasile Apostol, castigatorul Turului Romaniei 1990, Valentin Constantinescu, laureat al Turului Romaniei 1987, Grigore Nicolae sunt fostele vedete care au primit trofee si diplome de excelenta in gala din acest an.

De 35 de ani Eduard Novak face ciclism. Dupa 25 de ani a devenit campion olimpic (paraciclism). Presedintele Federatiei a vorbit in cadrul momentului festiv:

Gala ciclismului 2019! Declaratii, realizari, dorinte si premii”Vreau ca in federatia mea, sportivii sa fie respectati! Sa fie alesi dupa criterii clare si fiecare sa fie, la nivelul lui, sprijinit. De foarte multi ani ne zbatem, ne dorim. Dupa atatia ani, lucrurile incep sa fie din ce in ce mai bune si suntem abia la inceput. Am reusit sa avem un Tur al Romaniei extraordinar, sa va putem recunoaste meritele, sa recunoastem in sfarsit campionii vechi care au fost ambasadorii acestei tari in lume”-Eduard Novak.

 

Gala ciclismului le-a adus premii lui Eduard Grosu si lui Serghei Tvetcov pentru victoriile in cursele pe sosea.

”Am avut placerea sa fiu premiat in cadrul Galei ciclismului Romanesc drept unul dintre sportivii de elita ai ciclismului.Tin sa felicit pe aceasta cale Federatia si pe Eduard Novak pentru aceasta seara speciala!
Doresc sa il felicit si pe Vlad Dascălu pentru performantele din acest sezon.
Vreau sa va informez si in legatura cu starea mea actuala, dupa ce in urma cu o saptamana am suferit o accidentare in timpul antrenamentului. Joi am fost operat si sper ca in scurt timp sa incep recuperarea.”-Eduard Grosu

Ede-Karoly Molnar si Lucian Logigan au avut un sezon in care au punctat pentru calificarea olimpica la mountain-bike.

Mihai Covaliu, presedinte al COSR a vorbit in cadrul galei despre performantele ciclistilor pentru Tokyo 2020:

”Vreau sa-i remarc si sa-i felicit pe cei doi calificati la Jocurile Olimpice, Eduard Grosu si Vlad Dascalu. Bine ati venit in Team Romania pentru Jocurile Olimpice! Vreau sa-i felicit pe cei care i-au pregatit pe cei doi sportivi, pentru ca in spatele lor se afla antrenori, staff tehnic, administratie, toti au partea lor de contributie la aceasta reusita frumoasa”.-Mihai Covaliu

Sursa Federatia Romana de Ciclism