Rareș Ailinca e campion la sabie juniori! Din nou pe podium după Cupa Mondială

114
Rareș Ailinca e campion la sabie juniori! Din nou pe podium după Cupa Mondială
sursa foto: Sport Pictures și Federatia Romana de Scrima

Rareș Ailinca e campion după o finală pe care dinamovistul a avut-o cu stelistul Mihnea Enache. Rareș a obținut în acest an și medalia de bronz la etapa de Cupă Mondială de la Plovdiv.

Rareș Ailinca e campion după o finală cu Mihnea Enache. De la 4-4, Rareș s-a desprins și nu a mai cedat inițiativa. Chiar dacă Mihnea a revenit de la 13-9 la 14-13, Rareș a punctat la ultimul atac și a devenit campion.

Rareș Ailinca s-a calificat direct în optimile de finală unde a trecut de Rareș Gheorghe, colegul de la Dinamo cu 15-10. A urmat succesul în fața lui Eduard Dragomir (CSM Unirea Slobozia), scor 15-7. Rareș Ailinca a câștigat semifinala în fața colegului de la Dinamo, Andrei Păștin, scor 15-5.

Rareș Ailinca e campion la sabie juniori! Din nou pe podium după Cupa Mondială
sursa Federatia Romana de Scrima Credit foto: Sport Pictures

Și anul trecut Rareș a fost cel mai bun și vorbea pentru AIMX despre parcursul catre titlul national la juniori.

”Pentru primul asalt am avut cu Botea Razvan de la C.S. Dinamo,dupa care am avut pentru intrarea in primii 8 cu Mihnea Andrei de la C.S.S. Iasi. In finala de 8 am avut cu Razvan Stanescu de la C.S.M Slobozia (ne antrenam impreuna la Centrul Olimpic de la Brasov). Asaltul cu Razvan mi-a pus cele mai mai mari probleme. A fost un meci foarte echilibrat.”-Rares Ailinca

Anul trecut in semifinalele concursului s-au calificat Matei Cidu (15-13 cu Elton Dinca), Andrei Pastin (15-11 cu Alexandru Zmau). Rares Ailinca (15-13 cu Razvan Stanescu) si Cosmin Stan (15-8 cu Eduard Dragomir).

Andrei Pastin s-a impus in meciul cu Matei Cidu, din semifinale. Andrei a castigat la o singura tusa, 15-14. In cealalta semifinala, Rares Ailinca l-a intrecut pe Cosmin Stan cu 15-8. In finala, Rares Ailinca a fost victorios cu 15-11.

Pe AIMX  aflați aici și despre singura reprezentantă a Federaţiei Române de Lupte care şi-a asigurat prezenţa la Jocurile Olimpice de la Tokyo. S-a inițiat în lupte la vârsta de 10 ani la CSM Reșița, sub îndrumarea lui Nicolae Constantin. A trecut la Steaua și s-a antrenat din 2012 cu Mihai Stroia.

Sursa Federația Română de Scrimă

Autor Ovidiu Pețenghea