sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăTRIATLONGerda Dumitru analizeaza finala mondiala de Ironman 70.3 din Africa de Sud

Gerda Dumitru analizeaza finala mondiala de Ironman 70.3 din Africa de Sud

Gerda Dumitru analizeaza prestatia ei si saluta evolutia celor trei triatlonisti romani in zona Golfului Nelson Mandela

Gerda Dumitru analizeaza cursa incheiata in 5:58:28, pe locul 157 din 208 de participante, la categoria 30-34 de ani.

„A fost o cursa mult dorita, muncita si asteptata. O cursa de suflet si un vis implinit. Am participat alaturi de 1650 de femei in total. Este un rezultat de care sunt foarte bucuroasa. Aici au fost cele mai bune din lume si nivelul este foarte de ridicat. A fost un concurs greu. S-a inotat in ocean, in apa foarte rece de 16 grade si curenti, dar nu a fost o problema foarte mare pentru mine deoatece inotul este punctul meu forte. In schimb traseul de bicicleta a fost unul destul de greu pentru mine cu multe catarari, vant, si destul de rece.”

Gerda Maria Dumitru locuieste in Doha unde totul este plat ca in palma si foarte cald. Spre deosebire de antrenamentele pe care la face la Doha, in Africa de Sud a avut un mare dezavantaj.

„A trebuit sa adopt o tactica rezervata sa imi pastrez energia pentru alergare si sa reusesc sa termin fara probleme tehnice sau cazaturi. Am atins viteza maxima de 57km/h pe coborari ceea ce spune multe. Iar catararile au fost pe masura. Am reusit sa imi urmez foarte bine planul de nutritie desi am avut probleme cu sistemul de hidratare. Am mers fara apa bazandu-ma doar pe punctele de hidratare unde am decis sa stau cat e nevoie. Alergarea la fel nu a fost pe un teren perfect plat.”

Gerda Dumitru a trebuit sa depaseasca durerea de la o accidentare la piciorul drept.

„Am stat in plan si mi-a iesit foarte bine si cu un nou personal best ceea ce face acest rezultat si mai placut, sa reusesc asta exact cand trebuie. A fost destul de cald la alergare, dar a fost un avantaj pentru mine. A fost un traseu nu tocmai ideal pentru recorduri personale, dar destul de provocator sa te faca sa scoti ce e mai bun din tine si mai ales la acest nivel.”

Maria Gerda Dumitru a fost prima si sigura romanca calificata si spera sa inspire alte conationale!

„Sentimentul participarii la acest campionat foarte bine organizat este minunat. Atleti de cel mai inalt calibru, campioni mondiali si olimpici, profesionist si amatori, echipamente de ultima generatie, biciclete de mii de euro, antrenori, suporteri, voluntari, televizare live si o linie de sosire total emotionanta. Felicitari colegilor mei, Mihai Vigariu, Razvan Doica si Stefan Tudose pentru rezultatele lor de exceptie.”

Autor: Ovidiu Pețenghea

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE