Gorgan despre Nationale: Imi doresc atat barem de Mondiale cat si medalie la 6h.

551
http://aimx.ro/gorgan-despre-nationale/

Claudiu Gorgan e hotarat sa alerge in forta la Nationalele de 6 ore de la Timisoara, pe 22 septembrie.

”Voi incerca sa imi fac baremul pentru Campionatul mondial de 50km. Vreau sa fac si record national pe aceasta distanta.”-Claudiu Gorgan

Claudiu Gorgan: „Am alergat in jur de 200 de kilometri pe saptamana”

„Pentru concursul de la Timisoara, unde voi alerga in proba de 6h, eu impreuna cu antrenorul meu, Sergiu Dascal am facut o pregatire specifica unui maraton. Dupa cursele de ultramaraton (atat calificarea cat si Europenele), am incercat sa imi recastig putin din viteza si prospetime. Volumul de kilometri este si el foarte consistent (200-220km/saptamana). Imi era dor sa alerg tare in raport cu ultramaratonul – unde ritmul este foarte incet, fata de maraton. Mie asta mi-a lipsit.”

Din iulie Claudiu Gorgan a inceput pregatirea pentru maraton cu obiectiv principal pentru 22 septembrie. La 24h, Claudiu vrea barem pentru Mondiale la 50 km.

„Ma gandesc la un maraton+8km. Total 50. Pentru aceasta cursa sesiunile lungi de antrenament au fost fragmentate in intervale de 15x1000metri, 6x2000metri, 4x5000metri.  Toate la un ritm sustinut care sa imi confere siguranta de a alerga maratonul la 2h30+ inca 8 km. Dupa care mai am de alergat 3 ore usor. Imi doresc atat barem de Mondiale cat si medalie la 6h.”

Gorgan despre nationalelele de la Timisoara din 22 septembrie:

„Psihic o sa fie mai usor. Traseul concursului l-am parcurs de 155 de ori la Campionatul European. Acum e nevoie de 42 de ori din acel traseu. Numarul meu preferat e 42 asa ca sper sa imi poate noroc!”

Baremul pentru Europeanul de 24 de ore a fost facut de Claudiu Cristian Gorgan pe un traseu de aproximativ 2,4 km din Wertwiesenpark, in orasul Heilbronn. Gorgan a alergat 100 de km. in primele 10 ore ca sa faca apoi Baremul pentru Europeanul de 24 de ore.

Autor: Ovidiu Pețenghea