Gimnastica ritmica in 2020. Fetele care s-au remarcat si perspectivele romancelor

265
Gimnastica ritmica in 2020. Fetele care s-au remarcat si perspectivele romancelor

Gimnastica ritmica din Romania are in acest an un inceput cu doua rezultate de referinta. La Moscova, Annaliese Dragan a fost medaliata cu bronz, iar Denisa Mailat a reusit o a doua performanta la Grand Prix-ul rusesc: calificarea in finala pe maciuci. Denisa a fost in finala si la cerc!
Se anunta un an de exceptie pentru gimnastica ritmica romaneasca iar urmatorul eveniment este Irina Deleanu Cup, in aceasta luna.

Gimnastica ritmica a obtinut un prim rezultat de referinta in 2020. Annaliese Dragan a obtinut prima medalie de bronz din cariera ei, dar si prima pentru Romania in acest an. La prima participare pentru Annaliese intr-o competitie internationala, sportiva a urcat pe podiumul de premiere.

Gimnastica ritmica in 2020. Fetele care s-au remarcat si perspectivele romancelor
Annaliese Dragan si Alexandra Piscupescu

La Grand Prix-ul de la Moscova, Annaliese Dragan, gimnasta din Lotul Olimpic al Romaniei si legimitata la CS Sportul Studentesc a facut spectacol. Sportiva tocmai a obtinut medalia de bronz la proba de maciuci, cu scorul de 19.150, in competitia de la Moscova.


DENISA MAILAT a obtinut 21.150 si a terminat pe locul 5 in finala de la CERC la GRAND PRIX.

”Federatia Romana de Gimnastica Ritmica si-a propus ca in urmatorii cinci ani sa transforme gimnastica ritmica in sportul national numarul 1 pentru femei.”

Denisa Mailat

In acest weekend este in program Irina Deleanu Cup! Va fi spectacol si performanta, eleganta si atitudine. Incantare pentru spectatori si rampa de afirmare pentru gimnastele Loturilor Nationale din tari precum Azerbaidjan, Bulgaria, Italia, Romania, Republica Moldova, Macedonia, Norvegia, Coreea de Sud si Ucraina.

Prima editie Irina Deleanu Cup a avut loc in 2001, si, datorita evenimentului, Bucuresti a devenit una dintre gazdele Europei de Sud-Est pentru performanta la probele de panglica, cerc, minge, maciuci si coarda, in comunitatea internationala de gimnastica ritmica.

Accesul la eveniment se face in urma achizitionarii biletelor de aici!

Pe AIMX puteti citi aici si despre campionii naţionali la orientare pe schiuri. Vestile din sporturile de iarna sunt aici!

Autor Ovidiu Pețenghea