Noii campioni naţionali la orientare pe schiuri s-au decis în Covasna

188

Hunor Gego, Alexandru Blejdea, Veronica Minoiu şi Andra Anghel sunt campionii naţionali la orientare pe schiuri. Concursul de la Barcani (jud. Covasna) a avut la start aproximativ 100 de sportivi.

Andra Anghel şi Istvan Sebestyen au cucerit trofeul Cupei României

Campionatele Naţionale de orientare pe schiuri au avut loc într-o zonă special amenajată. Au fost două zile de concurs, prima zi de Lungă Distanţă (9 km cu 400 m diferenţă de nivel la M21), iar a doua zi de Medie Distanţă (5 km cu 150 m diferenţă de nivel la M21).

Campionii la categoria Elite (MF21) au fost Hunor Gego şi Veronica Minoiu la Lungă Distanţă, respectiv Alexandru Blejdea şi Andra Anghel la Medie Distanţă.

Alexandru Blejdea

Câştigătorii celor două etape cumulate, Andra Anghel şi Istvan Sebestyen, au cucerit trofeul Cupei României.

Tot la Barcani s-au desfăşurat şi campionatele juniorilor MF12, MF 14 şi MF 17, precum şi cele la categoria Master. Competiţia a fost organizată de Federaţia Română de Orientare, în parteneriat cu CS Babarunca Săcele.

Orientarea pe schiuri, sport de mare tradiţie în special în ţările central-europene, nordice şi baltice, constă în parcurgerea unei distanţe pe schiuri fond şi găsirea unor „posturi” cu ajutorul unei hărţi. Câştigătorul este cel care trece pe la toate posturile în timpul cel mai scurt.

România va participa luna viitoare cu trei sportivi la Campionatul European de Orientare pe Schiuri, care va avea loc în Rusia.

Credit foto: Facebook Alexandru Blejdea si Hunor Gego

Pe AIMX puteti citi aici si despre sportivele romane care au urcat pe podium la Cupa Istanbul la atletism.