Gimnaștii români se remarcă de la Varna la Baku. Performanță în Europa!

86
Gimnaștii români se remarcă de la Varna la Baku. Performanță în Europa!
sursa Federația Română de Gimnastică

Gimnaștii români au participat la Campionatele Mondiale de gimnastică aerobică de la Baku. România a câştigat argintul în proba pe echipe, fiind devansată de Rusia, dar a terminat înaintea Ungariei.Clasamentul s-a făcut pe baza celor mai bune rezultate înregistrate la trio, perechi mixte, grup, dans aerobic şi individual masculin sau feminin. Marian Drăgulescu s-a calificat, vineri, în finala de la sărituri programată duminică la Cupa Mondială de gimnastică artistică de la Varna.

Gimnaștii români au urcat pe podium în Azerbaidjan la Campionatele Mondiale de gimnastică aerobică. Marian Drăgulescu va concura în finala de la sărituri programată duminică la Cupa Mondială de gimnastică artistică de la Varna.

Gimnaștii români se remarcă de la Varna la Baku. Performanță în Europa!

La 40 de ani, Drăgulescu, sportiv calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo în proba de sărituri, a fost notat cu 14,150 la prima încercare şi cu 14,000 la a doua. Azerul Ivan Tihonov a avut cea mai bună medie în calificările la acest aparat, 14,550 puncte.


”Îmi doresc să cresc forma şi dificultatea de la competiţie la competiţie, iar la Jocurile Olimpice să ajung la maxim de formă”, a precizat Drăgulescu pe Facebook după calificarea în finală.

O medalie de aur (cuplu), două de argint (Aerobic Dance și Trio) și două de bronz ( Individual masculin și Grup) compun palmaresul juniorilor la Campionatele Mondiale de gimnastică aerobică de la Baku.

Teodora Cucu, Daniel Ţavoc și David Gavrilovici au obţinut bronzul în proba de trio, cu 22,427, devansând echipa bulgară şi pe maghiari. România 1 (Gabriel Bocşer, Sarmiza Niculescu, Alin Mihai Popa) a ocupat locul 5.

La individual feminin, Teodora Cucu s-a clasat pe locul patru.

Gabriel Bocşer a fost al patrulea în calificările la individual masculin.

În proba de cuplu, Sarmiza Niculescu şi David Gavrilovici (România 2) s-au calificat în finală de pe locul 6. Alina Radu şi Daniel Ţavoc (România 1) au ratat finala, clasându-se pe 17.

La aerobic dance, România (Sandra Dincă, Alina Radu, Sarmiza Niculescu, Maria Bianca Becze, Roberta Pleşa, Flavia Sentea, Selena Şotângă, Steliana Stoenescu) a ocupat locul patru în calificări.

În calificările de la grup (Gabriel Bocşer, Teodora Cucu, Daniel Ţavoc, David Gavrilovici, Mihai Alin Popa), echipa României a avut cea mai bună evoluţie devansând Ungaria şi Rusia.

Pe AIMX aflați aici și despre câștigătorii medaliilor de la Europenele de tir!