Medalie pentru Marian Drăgulescu înainte de participarea la Jocurile Olimpice

79
Medalie pentru Marian Drăgulescu înainte de participarea la Jocurile Olimpice

Medalie pentru Marian Drăgulescu, un argint la sărituri la Cupa Mondială de la Varna. Nazar Chepurnyi din Ucraina a câștigat cu 14.700.

Medalie pentru Marian Drăgulescu, argint obținut în Bulgaria cu 14.525.

”Îmi doresc să cresc forma şi dificultatea de la competiţie la competiţie, iar la Jocurile Olimpice să ajung la maxim de formă”, a precizat Drăgulescu pe Facebook după calificarea în finală.

Marian Drăgulescu impresionează la 40 de ani! Titratul gimnast participă la etapele de Cupă Mondială înainte de Jocurile Olimpice de la Tokyo. A obținut argint la sărituri la Varna Una din cele mai prețioase medalii a obținut-o la Europenele din 2017, la Cluj-Napoca a obținut aur la sol. Ovaționat de o sală întreagă, Marocanul a obținut aprecierea meritată şi atunci a obținut argint la sărituri. Drăgulescu are 18 medalii europene, 10 de aur! Primele au fost câştigate în urmă cu 21 de ani – aur la sol, argint cu echipa şi bronz la individual-compus.

Marian are 3 medalii la Jocurile Olimpice și 109 distincții la Mondiale. A început să practice gimnastică în 1988, la vârstă de 7 ani, sub îndrumarea profesorului Petre Sacerdoteanu. A fost legitimat la Clubul Sportiv Dinamo București, unde s-a pregătit cu antrenorul Dan Grecu alături de care s-a antrenat și la lotul național unde a colaborat și cu  Aurelian Georgescu, Ștefan Gal și Adrian Sandu. Este  primul sportiv român care a obținut o medalie la individual compus – bronz, în 2000, la Campionatele Europene de la Bremen și a cucerit două titluri mondiale, la sol și sărituri, în 2001, la Campionatele Mondiale de la Gent. Marian a fost primul gimnast din lume care, la sărituri, a executat o săritură care acum îi poartă numele.

Pe AIMX aflați aici și despre gimnaștii români care au participat la Campionatele Mondiale de gimnastică aerobică de la Baku.