Grosu termină pe doi cursa din Mallorca pentru HRE Mazowsze Serce Polski

0
149
Grosu termină pe doi cursa din Mallorca pentru HRE Mazowsze Serce Polski
sursa HRE Mazowsze Serce Polski Cycling Team

Grosu termină pe doi un rezultat de podium pentru echipa poloneză după ce a concurat pentru: Nippo – Vini Fantini (Italia), Delko Marseille Provence (Franţa) şi Drone Hopper – Androni Giocattoli (Italia).

Grosu termină pe doi cursa din Mallorca pentru HRE Mazowsze Serce Polski
Sursa HRE Mazowsze Serce Polski Cycling Team

Grosu termină pe 2 o cursă organizată în Palma de Mallorca, unde erau prezente 10 echipe continentale, aflate în cantonament pe insula iberică anunță Eduard Grosu Fan Club. După declarațiile lui Edi, atmosfera în echipă este una foarte bună ceea ce însemnă mai mult decât rezultatul, unul foarte bun, obținut de sprinterul român.

Anul trecut, Eduard Grosu a încheiat o cursă solicitantă cu cel mai bun rezultat obținut în etapa a 4-a din Turul Langkawi când ciclistul de la
Drone Hopper – Androni Giocattoli
 a fost pe 3. Întrecerea a fost câștigată de Iván Ramiro Sosa de la Movistar.

Eduard Grosu a încheiat Turul Langkawi cu un top 3, Sosa de la Movistar s-a impus

Eduard Grosu a încheiat cu un podium participarea pe insula din arhipelagul de 99 de insule situate la aproximativ 30 de kilometri de coasta nord-vestului Malaeziei și la câțiva kilometri sud de Ko Tarutao, adiacent graniței cu Thailanda.

Din cauza ploilor abundente din ultimele zile, s-au produs multe alunecări de teren. Astfel, organizatorii au decis sa anuleze a 7-a etapa, pentru siguranța cicliștilor. Comisarii au anunțat ca etapa a 7-a se va desfășura pe traseul etapei a 8-a.

Edi a terminat pe locul 8 etapa a 6-a din Turul Langkawi, desfășurată pe o ploaie torențială. A fost un final destul de periculos, Edi s-a agățat de câteva ori cu un alt rutier, iar pe piatra cubică i-a fugit spatele bicicletei. În clasamentul pe puncte el se afla pe poziția a 5-a, cu 26 de puncte.

Chiar dacă finalul nu l-a găsit în clasament, fiind bifat cu DNF, Edi rămâne cu un top 3 în etapa a patra. Ultima etapa din Turul Langkawi a avut traseul precum cel din etapa a 7-a, numai că la final, în loc de două ture au fost trei. Edi a câștigat un sprint intermediar consolidându-și poziția a 5-a din clasament, cu 29 de puncte. El a obținut trei top 10 în cursa din Malaezia.

Pe AIMX citiți aici și despre un eveniment de alergare unic în România. La Reghin are loc cursa: Transylvania 6 Days!

Autor: Ovidiu Pețenghea