History Run, concursul dintre doua monumente istorice celebre, a fost castigat de Cristi Mosoiu

85

Concursul de alergare History Run a fost castigat de alergatorul montan Cristi Moșoiu, Moieciu de Sus. Traseul a avut 28 de kilometri si a legat doua monumente istorice importante din Hunedoara: Castelul Corvinilor si Cetatea Devei. Startul s-a dat in grupuri, la intervale de 2 minute , astfel incat concurentii s-au luptat cu timpul si cu propriile limite neavand un „tablou” exact al clasamentului live.

Cristi Mosoiu si Crina Buzgan au fost laureatii History Run, editia a patra

Dupa o pauza de un an History Run a revenit in calendarul competitiilor de alergare. Startul s-a dat sambata dupa amiaza, la ora 16, de langa Castelul Corvinilor. 200 de alergatori din toata tara s-au inscris la competitia de alergare care uneste principalele atractii turistice ale judetului.

In salve de pusca, pe muzica si in uralele celor prezenti, concurentii au luat startul in grupuri, la intervale diferite de timp. Cristi Mosoiu a avut cel mai bun timp si a castigat in 1 ora, 39 de minute si 29 de secunde. A fost urmat de Nicolae Balan, 1.42.19 si Claudiu Gorgan 1.42.20. Marius Fora si Alin Pavicsits au ocupat locurile 4 si 5.

La feminin s-a impus Crina Buzgan in 2.05.24. Ionela Dobrita, 2.05.53 si Alina Preda 2.12.11 au ocupat celelalte doua trepte ale podiumului. Ghizela Vonica si Oana Rusu s-au clasat pe pozitiile 4, respectiv 5. Crina a vorbit pentru aimx.ro despre experienta History Run:

Podium feminin, History Run 2021

„Am avut ghinionul sa racesc chiar cu o zi inainte de concurs. Vineri dimineata m-am trezit cu dureri de urechi si de cap. Am iesit 20 de minute la o alergare si ma simteam ca un melc, parca picioarele nu ma ascultau. Am fost putin dezamagita si eram constienta ca sambata o sa imi fie greu la concurs. Nu eram sigura pe mine ca pot duce cursa pana la capat si mi-am zis ca daca o fi sa ma simt rau ma voi opri din alergare. Dupa primii 7 kilometri pe care i-am fugit cu sub 4 pe mie, corpul meu raspundea bine la efort si am fost sigura ca pot duce cursa pana la capat si sa urc si eu pe podium.”

Crina a plecat in aceeasi serie cu ocupanta locului 2, Ionela Dobrita, asftel inca a putut „manageria” mai bine alergarea. „Intre mine si prietena mea Vica Dobrita a fost o lupta stransa de la start la finish. Primii 20 de km ea a condus cursa, iar apoi am preluat eu conducerea si am tras tare pana la final. Mi-a facut mare placere sa alerg la aceasta competitia care a fost organizata foarte bine. Traseul leaga Castelul Corvinilor de Cetatea Devei, este un traseu usor,doar pe sosea si are in jur de 27,5 km cu 500 diferenta de nivel. Vremea a tinut cu noi, nu a plouat si nici nu a fost canicula” a mai punctat castigatoarea concursului feminin.

Claudiu Gorgan: „Am aflat cum e sa pierzi la o secunda”

Detinatorul recordului national la 6 ore de alergare, Claudiu Gorgan, a incheiat cursa pe locul 3.

„Am alergat 29km foarte impunători in ceea ce priveste efortul sportivilor si asta din cauza traseului! Am pornit in cursă foarte hotărât, cu un ritm destul de tare, 3’25/ km ! Am fost nevoit să plec foarte tare, deoarece trebuia să îmi pun in valoare calitățile de alergator, pe segmentele de plat, care speram să-mi fie favorabile. M-am gândit că pot să câștig secunde bune inainte de porțiunile cu urcare. Nu este tocmai usor să faci o cursă solitară, pe un traseu greu, fara sa stii unde se afla adversarii. M-am luat la luptă cu timpul! Având adversari pe măsură in spate, Nicolae Balan si Cristi Mosoiu, stiam că fiecare secundă contează. Cat despre lupta mea cu urcarile, mereu o să spun că e nedreaptă, nu le suport!” a spus maratonistul Claudiu Gorgan la finalul competitiei.

Claudiu Gorgan extrem de expresiv la finalul History Run

Rezultatele comoplete le puteti vizualiza, aici !!!

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: facebook History Run