Inabordabil si in 2021. Niciun finisher la Barkley Marathons

419

Barkley Marathons isi pastreaza aura de ultramaraton inabordabil. Este concursul unde nu iti propui un anumit loc in clasament, ci doar sa ajungi la finish. Anul acesta nimeni din cei 35 de concurenti inscrisi, unii cu mare experienta, nu a reusit sa se apropie de linia de sosire. 13 alergatori au mai avut de-a face cu Barkley si in trecut, iar 22 au fost la primul start. Doar 2 ultramaratonisti au incheiat bucla 3, dar au depasit timpul care sa le permita sa plece pe cea de-a patra.

35 la start, 6 pe a doua bucla, 2 pe a treia, 0 pe a patra….

Barkley Marathons si-a „rezolvat” concurentii fara mila si in 2021. Vremea rece, cu ploaie, vant si noroi pe traseu anunta o editie in aceleasi tipare ca si precedentele: terbil de dificila pentru alergatori. 35 de concurenti s-au aliniat la start, dintre care 5 femei.

Luke Nelson (37 de ani, un experimentat ultramaratonist montan cu podiumuri in competitii de anvergura ca Bighorn 100, Bear 100) si Jared Campbell ( de trei ori finisher la Barkley) au aratat din start ca sunt cei mai pregatiti sa-i faca fata lui „Barkley” in acest an. Au terminat prima bucla (32 de kilometri), la interval de o secunda, in 10.21.18. Si asa au mers si in continuare. Au rezolvat cea de-a doua bucla in 24.32.35, devenind singurii alergatori cu „acces” pe cea de-a treia.

Timpul lor a fost de 39.04.08, cu 3 ore peste cut-offul care sa le permita sa continue concursul.

Castigatoarea UTMB 2019 Courtney Dauwalter s-a oprit dupa cea de-a doua bucla

Courtney Dauwalter bucurandu-se de cele doua bucle parcurse la Barkley Marathons 2021

Americanca a reusit un timp de 26 de ore si 52 de minute pe primele 2 bucle. La fel si Liz Canty si Maggie Guterl. Au fost la doar 12 minute de timpul care le-ar fi permis sa continue traseul. Out of time a fost dupa a doua bucla si Jamil Coury, 27.04.07.

„Barkley a castigat batalia, dar noi continuam sa zambim”, a spus Courtney imediat dupa ce s-a oprit.

John Kelly la finish in 2017

Triatlonistul John Kelly ramane ultimul finisher la Barkley, in 2017. El a avut si avantajul faptului ca s-a nascut si a copilarit in zona de „joaca” a organizatorului Gary “Lazarus Lake” Cantrell.

Tot pe aimx.ro poti citi despre concursul care ii poate aduce tiristei Rozana Sidi calificarea la Jocurile Olimpice, aici !!!

Autor: Vlad Lucian Arhire