Incze Kriszta va reprezenta România în concursul de lupte la Jocurile Olimpice

78
Incze Kriszta va reprezenta România în concursul de lupte la Jocurile Olimpice

Incze Kriszta reprezentanta României a profitat că Republica Democrată Coreea a anunțat că nu va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo, astfel încât locul următor în cadrul categoriei 62 kg, îi revine României, sportiva tricoloră va lupta în Japonia!

Incze Kriszta are în palmares medalia de bronz în limitele categoriei 65 kilograme la Campionatele Europene de lupte de la Varşovia. În aprilie reprezentanta României a învins-o pe azera Irina Petrovna Netreba în meciul decisiv.

În Polonia, Incze a fost învinsă în calificări de ucraineanca Tatiana Rijko, dar s-a impus în recalificări, în faţa rusoaicei Lyubov Ovcharova, fostă campioană europeană şi vicecampioană mondială, iar apoi a câştigat meciul cu Netreba.
Incze mai are un argint în palmares la Europenele de seniori din 2019 şi un bronz la Jocurile Europene din 2019. De asemenea a mai câștigat medalii de argint ( în 2019) şi de bronz ( în 2017, 2018) la Europenele Under-23.

Anul trecut Kriszta Incze şi Cătălina Axente au intrat în concurs pentru bronz la Europenele de lupte!

Născută la Sfântu Gheorghe pe 15 mai 1996, Kriszta Incze face lupte de la 7 ani! Sportiva covăsneană a început să practice luptele când era în clasa I la școala de artă, la pian. A ajuns la Clubul Sportiv Școlar Sf. Gheorghe, cu o prietenă, care făcea lupte.

România are sportivi calificaţi la Tokyo (nominal sau locuri cotă) la 13 discipline sportive: înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3×3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box şi scrimă!

Jocurile Olimpice de la Tokyo, amânate din cauza pandemiei, vor avea loc în condiții speciale, potrivit anunțului făcut de John Coates, vicepreședintele Comitetului Olimpic Internațional.

Ediția cu numărul 32 a Jocurilor Olimpice va avea startul pe 23 iulie.

Pe AIMX găsiți aici și imagini de la Campionatul Balcanic de Alergare Montană și declarații de la campioanele României