Reprezentanții României la judo pentru Jocurile Olimpice din Japonia

246
Reprezentanții României la judo pentru Jocurile Olimpice din Japonia

Reprezentanții României la judo pentru Jocurile Olimpice au mărit numărul sportivilor pentru Tokyo. Team Romania a ajuns la 93!Trei judoka români au reușit să se califice la Jocurile Olimpice Tokyo 2020: Andreea Chițu (52 kg), Alexandru Raicu (73 kg) și Vlăduț Simionescu (+100 kg).

Reprezentanții României la judo au fost stabiliți conform clasamentului mondial. Astfel, Andreea – locul 23, Vlăduț – locul 24 și Alexandru- locul 30 au reușit să obțină calificarea pentru competiția din Japonia.

Andreea Chițu va participa la a treia ediție a Jocurilor Olimpice, după edițiile la care a evoluat la Londra în 2012 și la Rio în 2016. Andreea a adunat medalii în drumul spre Jocurile Olimpice de la Tokyo! Chiţu, vicecampioană mondială în 2014 şi 2015, a câştigat titlul european în 2012, la Celiabinsk, iar în 2015 a luat medalia de aur la Jocurile Europene.

Anul trecut, în noiembrie Andreea Chițu a fost medaliată cu argint la Campionatele Europene după ce a învins-o în optimi pe belgianca Amber Ryheul. În sferturi a trecut de rusoaica Natalia Kuziutina, vicecampioană mondială în 2019. În semifinale Andreea a învins-o pe Ana Perez Box din Spania. Apoi Andreea Chițu a obținut medalia de argint după finala cu italianca Odette Giuffrida.

Sursa Comitetul Olimpic și Sportiv Român

Vlăduț Simionescu se află la a doua participare, după Londra 2012 la Jocurile Olimpice! Ieșeanul este antrenat de Costel Naftica la CS Politehnica Iași.

Sursa Comitetul Olimpic și Sportiv Român

Alexandru Raicu va debuta la competiția olimpică. Anul acesta Alexandru Raicu a câştigat în Israel după ce l-a învins în finală pe italianul Giovanni Esposito.

Echipa Olimpică a României a a ajuns la 93 de sportivi calificați la 15 discipline sportive: atletism, baschet 3×3, box, canotaj, ciclism, canoe, înot, gimnastică artistică, fotbal, lupte, tenis de masă, judo, tir sportiv, scrimă, triatlon.

Pe AIMX puteti citi aici si despre unul dintre cei mai valorosi sportivi români din istorie: Gheorghe Gruia.

Autor Ovidiu Pețenghea