sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăFII DE NEOPRITInotatorul Avram Iancu a trecut linia de sosire la ultramaratonul arctic 6633

Inotatorul Avram Iancu a trecut linia de sosire la ultramaratonul arctic 6633

Inotatorul Avram Iancu a ajuns la finishul ultramaratonului arctic 6633. Este al patrulea roman din istorie care reuseste sa incheie acest concurs desfasurat in conditii extreme. Tibi Useriu a castigat de trei ori Arctic Ultra 6633, iar Andrei Rosu si Vlad Tanase au terminat pe locul al treilea editia din 2016.”Ma duc sa inchei ce am lasat neterminat”, spunea Avram Iancu inainte de cursa. Si asta a si facut. 9 din 15 concurenti au abandonat pe parcursul celor 611 kilometri.

Final fericit pentru inotatorul Avram Iancu: bibliotecarul din Petrosani a incheiat Arctic Ultra 6633 dupa ce a parcurs cei 611 kilometri in 206 ore si jumatate (timp neoficial)

inotatorul Avram Iancu    Startul cursei s-a dat pe 7 martie la ora 20.30, ora Romaniei. 15 concurenti au plecat in aventura de 611 kilometri. Doar 3 au ajuns pana in acest moment la finish. Printre ei si romanul Avram Iancu. Alti 3 se mai afla pe traseu. Iar 9 au abandonat din diferite motive. Francezul Didier da Costa a fost la un pas de tragedie. A recurs la un gest extrem pentru a-si salva viata. Si-a incendiat sania pentru a nu ingheta. Doi concurenti i-au acordat primul ajutor pana la sosirea echipelor de salvare. Inotatorul Avram Iancu a trecut al treilea linia de sosire. Sportivul a ajuns la Tuktoyaktuk, pe malul Oceanului Arctic, sambata dimineata in Romania, la ora 11 . Cel mai probabil va mai ceda o pozitie in clasament dupa ce David Hirschfield, ocupantul locului 4, va ajunge si el la finish. Organizatorii ii vor scadea acestuia, din timpul total, 3 ore si 40 de minute. Este vorba de perioada petrecuta de David pentru a-i acorda primul ajutor concurentului din Franta. Avram a avut un avantaj si de 16 kilometri in fata lui David, dar odata cu apropierea de final diferenta s-a miscorat la aproximativ 4 kilometri. 

A 11-a editie a Arctic Ultra 6633 a fost castigata de Paul Watkins (foto). Ultramaratoistul a ajuns la finish imediat dupa miezul noptii de vineri in Romania. Paul a participat si in 2017, dar a abandonat. S-a declarat atunci multumit ca s-a intos acasa cu toate degetele de la maini si de la picioare. Pe locul al doilea s-a clasat irlandezul Patrick O”Toole.

De la editia de anul trecut traseul concursului Arctic Ultra 6633 s-a marit cu 48 de kilometri. Tibi Useriu destine recordul cu 172 de ore si 50 de minute. 80 la suta este procentul celor care abandoneaza  din totalul concurentilor inscrisi. Puteti consulta rezultatele din anii precedenti aici.

 

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: Arctic Ultra 6633

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE