Predeal Forest Run ! Va puteti inscrie pentru Trail running! Traseul K39 are 38,5 km

495
Predeal Forest Run ! Va puteti inscrie pentru Trail running! Traseul K39 are 38,5 km

Predeal Forest Run este prima alergare montana populara din orasul asezat la cea mai mare altitudine urbana din Romania. Startul evenimentului e programat pe 29 iunie.

Predeal Forest Run este organizat de aceeasi echipa care organizeaza si Baneasa Forest Run, cel mai mare eveniment de alergare pentru amatori din Padurea Baneasa! Sunt 1.550 de alergatori inscrisi pentru editia din 24 martie 2019.

“Ideea acestui eveniment s-a nascut din entuziasm si pasiunea pentru alergare. De la entuziasmul pe care l-am gasit pe plan local, la Predeal, si pana la entuziasmul echipei de eveniment, al alergatorilor si al partenerilor.„-Theodor Manolache, organizator Predeal Forest Run.

Organizatorii au ales trei trasee! Toate au plecarea de la baza partiei Clabucet, cabana “Fulg de nea”. Traseele sunt si pentru amatori cat si pentru persoane experimentate. Cea mai mare parte a traseelor de cros si semimaraton se desfasoara pe potecile din padure.

Proba K14 de cros are 13,5 km. Este o diferenta de nivel de 600 de metri. Se adreseaza celor care doresc o alergare rapida. Este traseul pentru cei care fac primii pasi in alergarea montana. Traseul K14 ajunge aproape de Susai. Apoi urca spre Clabucet si Cabana Garbova.

Pentru cei ceva mai obisnuiti cu alergarea montana, exista traseul K25. Are o distanta de 24,5 km si 1.150 metri diferenta de nivel.

Traseul K39 insumeaza 38,5 km. Are o diferenta de nivel de 2.300 m. Traseul este facut pentu alergatorii montani cu experienta. Este o provocare chiar si pentru acestia. Acest traseu combina poteca din padure cu golul alpin. Se concureaza in zona Varfului Piatra Mare (1.844m) si Cabana Piatra Mare. K39 se intinde pana la iesirea din Canionul 7 scari in partea stanga si pana la Clabucetul Azugei in partea dreapta.

Predeal Forest Run este programat pe 29 iunie.

„Predeal Forest Run a adus  reactiile starnite de veselia aflarii unei vesti bune. Asta ne da energie! Este o motivatie pentru noi sa facem un eveniment din pasiune. Este un eveniment pentru pasionatii de alergare montana.”-Theodor Manolache, organizator Predeal Forest Run.

Premiile pentru podiumurile primei editii insumeaza 8.100 de lei.

“Predeal Forest Run 2019 este o competitie cum nu ai mai vazut! Cabane, peisaje unice, cele mai vechi poteci turistice. Sunt drumuri regale, izvoare si rauri, atractii turistice naturale, cel mai curat aer. Pe traseu sunt paduri patrunse doar de oamenii muntilor! Toate sunt la Predeal Forest Run, pe 29 Iunie. Va indemn sa participati pentru a descoperi natura in timpul unei alergari spectaculoase”. – Marius Campeanu, directorul Centrului National de Informare si Promovare Turistica, Predeal.

Pasionatii de alergare montana, trail running, pot afla mai multe informatii despre eveniment si se pot inscrie aici !