S-a stabilit lotul masculin: „A fost cea mai grea decizie din cariera”

646

A mai ramas o zi pana la Campionatul Mondial de Ultramaraton Montan, Portugalia. Romania este prezenta cu 15 sportivi, dupa ce Crina Buzgan a renuntat sa mai faca deplasarea. S-a stabilit si cine sunt cei 6 alergatori care ne vor reprezenta la echipe. „A fost cea mai grea decizie a carierei”, a declarat Ionut Dan Galiteanu, coordonatorul lotului masculin al Romaniei, in aceasta dimineata, pentru aimx.ro.

Doar 6 din cei 9 alergatori vor putea puncta in concursul pe echipe

Ionut Dan Galiteanu este antrenorul echipei de alergare montana CSA Steaua. A fost desemnat de Federatia Romana de Atletism si coordonatorul lotului masculin al Romaniei pentru acest Campionat Mondial de Ultramaraton. Iar misiunea sa nu a fost deloc usoara. „Lotul a fost stabilit inca din tara de Comisia de Ultraatletism si girat de mine la momentul confirmarii. In Portugalia s-a facut doar o confirmare. Se mai faceau modificari doar daca unul din cei nominalizati in echipa se accidenta sau nu era apt de cursa. Toti au confirmat insa forma fizica. Eu, ca antrenor nu am beneficiat de pregatire comuna cu toti membrii lotului, asa ca garantia unei comportari bune, mi-o pot asuma doar pentru cei care au lucrat cu mine„, a spus Ionut,

Echipa masculina a Romaniei la Campionatul Mondial de Ultramaraton Montan: Ionut Zinca, Leonard Mitrica, Cristian Mosoiu, Robert Hajnal, Gyorgy Szabolcs si Bogdan Damian.

Cele mai bune 3 performante vor conta in clasamentul pe natiuni. Viorel Palici, Andrei Preda si Slovak Ianco vor alerga doar la individual.

„A fost cea mai grea decizie din cariera mea. A trebuit sa aleg cu onoare, nu cu sufletul. TOP 6 este obiectivul meu” a declarat Ionut pentru aimx.ro.

Echipa feminina a Romaniei: Denisa Dragomir, Ingrid Mutter, Andreea Piscu, Cristina Constantin, Viorica Malai, Laura Popescu

Valentin Coroja este coordonatorul lotului feminin. Initial, din lot facea parte si Crina Buzgan, dar alergatoarea a renuntat sa mai participe. Vineri la pranz a avut loc Festivitatea de Deschidere a Campionatului Mondial de Ultramaraton.

Tot pe aimx.ro puteti citi si ultimele declaratii ale Denisei Dragomir inainte de concurs, AICI!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: Robert Hajnal