marți, februarie 20, 2024
AcasăTRIATLONIronlady de Romania: Dana Torok a spulberat recordul national la Full Ironman

Ironlady de Romania: Dana Torok a spulberat recordul national la Full Ironman

Dana Torok – proaspata detinatoare a recordului national.

Ea a coborat sub 11 ore, mai exact 10 ore, 32 minute si 25 de secunde. S-a intamplat in Austria, la Triatlonul Podersdorf. Dana a depasit recordul detinut pana acum de Ana Mega de 11 ore si 23 minute.

aimx.ro a stat de vorba cu fenomenala sportiva aflata acum in perioada de refacere. Va impartasim cateva din gandurile ei: cum s-a pregatit sa ajunga aici si ce planuri are in continuare.

aimx.ro: De cand pasiunea pentru Ironman si cum au fost inceputurile?

D.T: Din 2012 cand m-a convins un prieten sa particip la Half Ironman. Mi-a placut foarte mult cursa si am iesit chiar pe podium. Inca 2 ani am participat doar la competitii de Half dupa care in 2014 am devenit campioana nationala la full Ironman si nu am mai putut sa ma opresc!

aimx.ro: Cum se pupa meseria sensibila de actrita cu duritatea Ironman?

D.T: Se completeaza foarte bine! Antrenamentele ma ajuta, imi dau mult mai multa putere de concentrare. Fizic sunt in forma perfecta, corpul s-a modelat  si imi este foarte usor de exemplu la coregrafii. In 2014 repetam pentru musicalul ” Cabaret” in regia lui Razvan Mazilu si datorita antrenamentelor dansam si repetam ore in sir fara sa obosesc.

aimx.ro: Care a fost cel mai greu concurs la care ai participat pana acum?

D.T: Nu exista cel mai greu concurs, exista doar concurenti insuficient pregatiti. Concursul Eisenman din Litschau, Austria, a fost unul dintre cele mai dificile. S-a modificat distanta la inot din 1900 in 2300, iar bicicleta era 90 de km cu diferenta de nivel 1600 m. Traseul era in jurul unui lac, semi offroad. Eu eram pregatita mai mult pentru plat. A fost o cursa teribila de care o sa-mi amintesc mereu.

 

Pasiune, perseverenta si antrenament- ingredientele unui record meritat

 

aimx.ro: Aveai ca obiectiv in Austria doborarea recordului? Cat crezi ca va rezista acest record?

D.T: Dupa ce mi-a fost doborat recordul din 2015 am fost determinata sa revin. M-am pregatit temeinic pentru concursul asta si pentru stabilirea unui nou record. Sper ca timpii astia sa nu reziste mult. Daca sunt sanatoasa si am noroc vreau sa-l bat chiar eu!

aimx.ro: Cum te pregatesti, cum integrezi totul in viata de zi cu zi?

D.T: In mod normal fac 2 antrenamente pe zi. Imi incep ziua cu un antrenament si de multe ori ma antrenez si in pauza de la repetitii. In perioada de varf ma antrenez cam 25-26 h pe saptamana. Este foarte importanta odihna, peste care nu trec. Ma organizez eficient si mananc sanatos ca sa pot avea cele mai bune rezultate.

aimx.ro: Ce urmeaza si ce planuri ai pe termen mai lung?

D.T: Momentan ma refac si imi revin dupa emotiile si euforia concursului si a recordului stabilit. Vreau sa particip la nationale in continuare si la unul din concursurile din Frankfurt, Hamburg sau Copenhaga. Imi doresc sa ma antrenez mai mult si sa devin mai buna si mai rapida. Vreau sa fac Ironman atat cat sunt sanatoasa si voi continua sa ridic stafeta.

aimx.ro: Iti uram sa iti indeplinesti visele, mult succes in continuare, Dana Torok! Si dupa cum spune si deviza concursului de la Podersdorf: FAST. HARD. LEGENDARY!!!

 

Credit photo: Dana Torok Facebook

Author: Loriana Naita

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE