„Miroase” a Marea Neagra!!! Avram Iancu mai are de inotat 330 de kilometri pana la Sulina

0
1284

Efortul incredibil depus de Avram Iancu se apropie de final. La fel si resursele inotatorului din Petrosani. Avram este sincer: „Ma simt epuizat!” Din 20 iunie inoata in fiecare zi. A parcurs pana in prezent peste 2500 de kilometri.

    Joi dimineata Avram Iancu intra din nou in Dunare. O rutina zilnica. Avram se afla la kilometrul 62 pe bratul Borcea. Ieri a parcurs din nou 40 de kilometri. Este media pe care si-a setat-o pentru ultimele zile de efort. A trecut de Calarasi si se indreapta spre Fetesti. „Sunt epuizat, dar ieri am avut un tonus impecabil. Doar temperatura apei care este in scadere mi-a creat un disconfort”, a precizat pentru aimx.ro, Avram Iancu.
   Inotatorul care se pregateste sa bifeze o premiera mondiala a explicat cum gestioneaza aceste ultime zile: „Cu rabdare. Este  cea mai incercata calitate. Drumul asta se face pas cu pas…,mai exact…brat cu brat. Oricat ai apasa de tare pe un brat nu poti avea efectul a 5 brate. Aceasta calatorie isi cere milioane de brate tribut.”
  2860 de kilometri va inota Avram Iancu de la izvoarele Dunarii pana la Sulina. Distanta uriasa este echivalenta cu parcurgerea a 57 de mii 200 de bazine olimpice.