sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăFII DE NEOPRITȘtiri AIMXIulian Rotariu se mentine pe podium in ultramaratonul de la capatul lumii:...

Iulian Rotariu se mentine pe podium in ultramaratonul de la capatul lumii: Racing The Planet, Patagonia 2017

Romanul Iulian Rotariu ocupa pozitia a treia in clasamentul general al ultramaratonului Racing The Planet: Patagonia 2017. Este una dintre cele mai reusite curse din cariera lui Iulian. Pana acum concurentii au parcurs aproximativ 120 de kilometri impartiti in 3 etape. Cea mai dificila runda va fi cea de-a cincea: 80 de kilometri.

Locul 3 la general pentru Iulian Rotariu

Foto Ultramaraton Racing The Planet, Patagonoa 2017Pompierul din Botosani a trecut cu bine si peste a treia etapa. Iulian Rotariu alearga incredibil in salbaticia tinutului argentinian. Iulian nu a „cazut” niciodata, de la start, in afara locurilor de pe podium. A terminat runda a treia (40 de kilometri) cu timpul de 3 ore, 23 de minute si 58 de secunde. Sportivul in varsta de 41 de ani alearga cu un rucsac greu de 10 kilograme in spate. Acolo isi tin concurentii tot ceea ce le este necesar pe parcursul unei etape. In clasamentul general Iulian Rotariu ocupa tot pozitia a treia cu un timp total de 10 ore, 45 de minute si 35 de secunde.

Romanul este la mai putin de doua minute de locul al doilea ocupat de un american si la un sfert de ora de liderul Neill Weir, din Irlanda. Tot 15 minute a pus Iulian intre el si ocupantul locului 4: francezul Maria Romain.

Ultramaratonul din America de Sud este la a 10-a editie. Printre cei aproape 300 de concurenti se numara si doi atleti cate impresioneaza prin capacitatea de efort la o varsta destul de inaintata. Este vorba de  Moo Wong Lee, 73 de ani, din Korea si Ishihara Yoshiaka, 72 de ani, din Japonia. 

Credit Photo: Facebook Racing The Planet

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE