Justin Ionescu si Laura Mares continua lupta cu inaltimile. Povestea din Karakorum

373
Justin Ionescu si Laura Mares continua lupta cu inaltimile. Povestea din Karakorum

Justin Ionescu si Laura Mares au fost in Pakistan. Misiunea a fost dificila iar primele impresii au fost postate de protagonisti dupa revenirea in tara.

Justin Ionescu si Laura Mares au fost pe Karakorum, Pakistan. Au fost doua incercari de ascensiune pe varfurile Gasherbrum I si II. Muntii au peste 8 mii de metri. Au fost si doua salvari!

Justin Ionescu si Laura Mares continua lupta cu inaltimile. Povestea din Karakorum„Prima salvare s-a petrecut la peste 6 mii de metri, deasupra taberei 1, pe Gasherbrum II. Am reusit sa-l recuperez pe colegul meu de expeditie aflat in dificultate la coborare. Avea probleme pulmonare dupa ascensiunea varfului G2. A doua salvare a fost pe caderea de gheata dintre tabara de baza si tabara 1.  A fost o salvare initiata si coordonata de Denis Urubko. Au mai participat inca 3 cataratori din Spania, USA, Cehia si un sherpa nepalez. A fost salvat un porter de altitudine pakistanez cu probleme abdominale acute.”-Justin Ionescu

Aceasta expeditie ramane cea mai dificila per ansamblu dintre toate la care a participat Justin Ionescu!

„Dupa o noapte cu somn odihnitor in Islamabad, ma simt foarte multumit si implinit de ce am realizat in acesta ultima perioada din viata mea petrecuta pe munte. Sunt bucuros sa revin acasa si sper sa reusesc sa scriu despre cat mai multe intamplari petrecute in acest Pakistan. A fost inedit si diferit!”-Justin Ionescu

Laura Mares a vorbit despre prima expeditie la peste 8.000 de metri!

Justin Ionescu si Laura Mares continua lupta cu inaltimile. Povestea din Karakorum„Am inceput ascensiunea finala pe 21.07.2019 din tabara 3 (7.100m) la ora 20. Am ajuns in jurul orei 2 in tabara 4 (7.500m). Au urmat 4 ore pe un lung traverseu expus si inclinat. In ultima parte, zapada acumulata datorita vantului puternic avea un risc crescut de avalansa. Aceaste conditii ne-au determinat sa ne intoarcem, de la aproximativ 7.800m, foarte aproape de ultima portiune.
Au fost 7 saptamani in Pakistan pline de peripetii, inca le gasim invataminte.
Multumim tuturor pentru sustinere si gandurile bune!”-Laura Mares

Pe AIMX puteti citi si despre ultramaratonistul care a impresionat in concursul de 48 de ore de la Kladno. Detalii despre noul record national la 48 de ore de alergare gasiti AICI!

Autor: Ovidiu Pețenghea