Zsolt Keresztes e un fenomen !!! A incheiat in carje cea mai dura cursa spartan: BEAST

1322

Zsolt Keresztes e un fenomen. Sute de oameni sunt inspirati de curajul, determinarea si vointa lui. Iar pentru el asta e cea mai mare motivatie. Zsolt i-a venit de hac weekend-ul trecut celei mai dure curse din cadrul Spartan Race Poiana Brasov: BEAST, 22 de kiloemtri si 30 de obstacole, pe trasee aproape impracticabile din masivul Postavaru. Tanarul de 28 de ani si-a pierdut un picior dupa ce a fost diagnosticat cu cancer osos. Zsolt a vorbit despre povestea sa intr-un reportaj aimx.ro, aici.

Zsolt Keresztes a plecat in acelasi timp cu sportivii de la ELITE:”A fost cea mai tare cursa din cariera mea”

Zsolt Keresztes e un fenomen  Sunt 13 grade in Poiana Brasov. Dimineata. Ceata. Un aer racoros dupa o noapte in care a plouat non stop. Cu 10 minute inainte de start il intalnesc pe Zsolt. E cu zambetul pe buze. A venit randul lui sa plece in cursa. Asta dupa o zi in care a stat in carje, in ploaie, ca voluntar la celelalte doua curse. „Nici nu trebuie sa ma incalzesc prea mult” spune cu o fina autoironie tanarul. Apoi o silueta neagra se indreapta spre linia de start. Este a doua cursa BEAST din cariera sa.

10 ore, 58 de minute si 45 de secunde a stat in cursa Zsolt. „Mi-a placut foarte tare. Mi-a placut fiecare secunda. In plus am „ratat” doar un singur obstacol. Nu am mai avut forta la sulita si am facut 30 de burpee. A fost cea mai tare cursa din cariera mea. Sunt mai puternic mental ca niciodata” a declarat Zsolt pentru aimx.ro.

Pe traseu a primit un BOOST foarte puternic din partea celorlalti participanti. A fost super tare. Cred ca au fost in jur de 480 de persoane care au luat startul la BEAST. Toata lumea m-a incurajat, m-a imbratisat, am batut palma… Cam la jumatatea cursei am simtit oboseala. M-am odihnit 10 minute, am luat niste geluri si am avut puterea sa plec din nou pe traseu. Am cazut o singura data din cauza noroiului de pe traseu. Eram cu sacul in spate pe o panta si am alunecat. In rest am fost foarte atent. La proba galetii am avut cele mai mari probleme pentru ca nu am putut sa-mi folosesc carjele. Am stat o jumatate de ora ca sa termin.”

Zsolt Keresztes:” Ma simt mult mai puternic decat anul trecut”

„De unde gasesc puterea, forta? Vin din interior cred. Este vorba de putere mentala. Cel mai frumos mesaj l-am primit pe traseu de la o fata din Brasov. M-a imbratisat si mi-a zis ca face toate cele 3 curse datorita mie. Mi-a zis ca daca eu pot sa fac BEAST-ul si ea poate. Multi mi-au spus ca sunt doar datorita mie aici. Este cea mai mare motivatie. Acesta este telul meu. Sa-i motivez pe oameni. Nu e vorba neaparat de spartan, ci de sport”  a spus Zsolt.

VIDEO ZSOLT KERESZTES LA OBSTACOLE:

https://youtu.be/MuQ0cwLhBuU

Autor: Vlad Lucian Arhire