Kipchoge, Bekele sau Ionescu. Alearga maratonul cu ei sau impotriva lor intr-un eveniment mondial

55

NN Running Team, una dintre cele mai puternice echipe din atletismul mondial te provoaca in weekend-ul 6,7 iunie sa alergi proba de maraton stafeta. Impreuna… sau impotriva unor superstaruri ca Eliud Kipchoge, Kenenisa Bekele sau Joshua Cheptegei. Mai precis este vorba de un maraton virtual alergat in stafeta de 4. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa-ti „construiesti” o echipa. Prin tragere la sorti, 10 dintre cei mai valorosi membri ai echipei NN vor fi repartizati in diferite stafete.

MA RA TH ON este o cursa virtuala de maraton stafeta

Sambata 30 mai de deschid inscrierile. Participantii se pot inscrie on-line pe www.nnrunningteam.com/marathon si nu trebuie sa plateasca niciun fel de taxa. Fiecare alergator va trebui sa alerge 10,5 kilometri oriunde isi doreste. „Nu trebuie sa ai startul si finishul in acelasi loc. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa alergi distanta de 10,5 kilometri”, a declarat pentru aimx.ro Mark Derks, unul dintre oamenii responsabili cu comunicarea. Acesta a mai precizat ca aproximativ 10 dintre cei mai valorosi componenti ai echipei vor fi plasati aleatoriu in diferite stafete.

Kenenisa Bekele

Asa ca te poti trezi cu detinatorul recordului mondial la maraton, Eliud Kipchoge, in propria stafeta. Sau cu triplul medaliat cu aur la Jocurile Olimpice: Kenenisa Bekele. Daca ai putin noroc ai putea fi coechipier si cu Marius Ionescu, romanul care are cea mai buna performanta pe distanta maratonului: 2 ore si 13 minute ( Duseldorf, Germania, 24 aprilie 2016).

„De-abia asteptam sa ne alaturam unei stafete in cadrul acestei initiative minunate. Am traversat vremuri neobisnuite si toti asteptam un viitor pozitiv. Cred ca acesta este un prim pas in aceasta directie. Maratonul este un sport in care elitele si amatorii alearga in aceeasi cursa. Asta face aceasta proba sa fie una UNICA. Fiecare alergator are propriul PACE, propriile acumulari sportive si motivele lui pentru care alearga. Sunt extrem de nerabdator sa ma alatur unei stafete” a declarat Eliud Kipchoge, primul atlet din istorie care a coborat sub 2 ore pe distanta maratonului ( 1.59.40, Viena , 2019).

Marius Ionescu: „Nu am stabilit inca traseul,.dar cu siguranta va fi pe „pamant” oltenesc”

Si Marius Ionescu considera mai mult decat binevenit evenimentul.

„Toți iubitorii acestui sport asteptau cu nerăbdare momentul de a putea alerga in aer liber. Acesta este primul pas catre normalitate. Acum vom alerga singuri, dar făcând parte dintr-o echipa, cu gandul că la toamnă putem alerga împreună. Faptul ca poti face parte dintr-o echipa cu nume din elita mondiala a atletismului precum Eliud, Kenenisa, Joshua, etc este o motivație in plus pentru a te inscrie si a alerga cei 10.5km”, a declarat Marius pentru aimx.ro.

Marius Ionescu

Miza este mare si pentru maratonistul cu 2 participari la Jocurile Olimpice.

„Personal, este un alt moment de madrie sa fiu pus in „aceeași bancă ” cu acești sportivi, sa am propria mea echipa cu care sa concurez impotriva lor. Inca nu am stabilit traseul pe care am sa alerg cei 10.5km, dar cu siguranță va fi pe „pământ” oltenesc 🙂 „.

Daca nu reusesti sa-ti faci o stafeta te poti inscrie si individual. Organizatorii evenimentului te vor repartiza aleatoriu in echipe cu alti alergatori de pe tot mapamondul. Cei 10,5 kilometri ii poti alerga de sambata, 6 iunie, ora 00.01 pana duminica, 7 iunie, la 23.59.

Participantii trebuie sa aiba un cont pe Strava pentru a putea participa la proba de maraton stafeta. Clasamentul va fi facut public marti, 9 iunie.

Tot pe aimx.ro poti citi si despre romanul care a zburat cu parapanta de la Iasi pana pe litoralul Marii Negre, reusind un nou record national, aici!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire