Laris Borş este campion european după turneul câștigat la sub 23 de ani în Ungaria

98
Laris Borş este campion european după turneul câștigat la sub 23 de ani în Ungaria

Laris Borş este campion european! A intrat direct în optimile de finală și nu s-a mai oprit până nu a urcat pe prima treaptă a podiumului. Laris a luptat și a trecut de Botond Szeredas, în sferturi a câştigat în faţa germanului Severin Edmeier, iar în semifinale s-a impus în faţa georgianului Ghiorghi Tutaşvili.

Laris Borş este campion european de judo Under-23 la Budapesta, după ce l-a învins în finala categoriei 66 kilograme pe moldoveanul Radu Izvoreanu.

Laris Borş este campion european după turneul câștigat la sub 23 de ani în Ungaria

”Am inceput judo la indrumarea parintilor mei, in special a tatalui meu!Primul antrenor a fost Stanica Grosu iar apoi Iulian Surla. Sensei Iulian Surla este si in prezent antrenorul meu si pentru mine este cel mai bun antrenor.’‘-Laris Bors pentru AIMX în 2019 când câștiga medalia de aur la Cupa Europei de Judo de la Cluj.

Și în 2019, Laris a avut tot un adversar din Moldova în finală. Lucian Dumitrescu ”Laris” Bors l-a invins in finala de la Cluj pe Adil Osmanov din Moldova.

La categoria 73 kilograme, Szilard Radvanszki a pierdut în optimile de finală, în faţa rusului Hamzat Ahmarov.
În concursul feminin, Alexandra Paşca a fost întrecută în primul tur de azera Sabina Alieva.
La categoria 63 kilograme, ambele reprezentante ale ţării noastre s-au oprit în optimi. Florentina Ivănescu a învins-o în primul tur pe azera Narghiz Hajieva, dar a fost întrecută în optimi de sârboaica Anja Obradovic. Olga Severin a debutat cu o victorie în faţa israeliencei Adelina Novitzki, dar a pierdut apoi meciul cu slovena Zarja Tavcar.
România participă cu 10 judoka la competiţie, cinci fete şi cinci băieţi.
În total, 299 de judoka din 38 de ţări s-au înscris la întreceri, 171 la masculin şi 128 la feminin.

Pe AIMX aflați aici și despre evenimentul de la „Cheile Gradistei” care îi așteaptă pe alergătorii montani pe 13 și 14 noiembrie la Spartan Race România.

Autor Ovidiu Pețenghea