Soveresan cucereste Belgia! XTRAILS HOUFFALIZE cu trei romani in forma la finish

754

Soveresan cucereste un loc pe podiumul cursei de 50 de km cu al treilea timp 4:40:02 dupa o prestatie foarte buna.

Andrei Gratian Soveresan a fost la evenimentul belgian cu Slovak Ianco si cu Petru Grama.

Soveresan cucereste un loc de top la a cincea editie Xtrails Houffalize.

„A fost o cursa alergabila, cu ninsoare la inceput, ploaie pe parcurs si cu doua treceri prin rau in stilul Western States, doar ca fara barca!”

Soveresan cucereste kilometru dupa kilometru in cursa spre succes!

„Startul a fost in urcare si treptat am luat avans fata de adversari. Doar ca in momentul in care au inceput coborarile am fost prins si nu m-am putut tine dupa ei. Dupa prima trecere prin apa, eram la km 22. Atunci am si pierdut primul loc. Eram ud leoarca si incercam sa alerg doar ca sa ma incalzesc.”

Diferenta au facut-o adversarii pe coborari si pe portiunile de plat, acolo s-au distantat de Andrei Gratian Soveresan .

Andrei Soveresan a fost singurul roman care a participat la Dalmacija Ultra Trail. Un ultra pe l-a dus la capat anul trecut dupa un efort urias.

Acum, in Belgia Soveresan cucereste locul 3 si termina „fresh”.

„Nu am fortat prea tare dupa ce am fost intrecut. Mai am energie! Urmeaza maine o alergare scurta de revenire si sper ca dupa sa fiu din nou in forma. O tura scurta de refacere sa dezmortim muschii.”

Soveresan e insotit de Slovak Ianco si el cu un finish solid! A fost pe 5! Rezultate aici. Petru Grama a terminat pe 8 cursa de 17 km.

„Petru locuieste in Belgia. Am aflat intamplator ca va fi si el la cursa iar cu Ianco am venit din Romania. Am avut doua zile in care am studiat parti din traseu doar sa ne facem o idee. Alta strategie nu am avut. Voiam doar sa alergam la o cursa mai lunga in perioada asta si sa ne bucuram de traseu. Miercuri dimineata avem avion.Trebuie sa ne intoarcem la lucru.”

Urmatorul concurs pentru Andrei va fi conform calendarului actual unul scurt. O alergare cu multa diferenta de nivel- Parangul Night Challenge. Traseu pe care incerca sa il faca de 2-3 ori, ca antrenament pentru 100 Miles of Istria si UTMB!

Autor: Ovidiu Pețenghea