Ambitii mari pentru Leonard Mitrica: „Vreau in top 10 mondial”

88

Alergatorul montan Leonard Mitrica, CSA Steaua, a inceput anul cu un rezultat excelent. A castigat selectia pentru Campionatul Balcanic de la Campulung Moldovenesc. Mitrica a oprit cronometrul dupa 41 de minute si 21 de secunde, pe un traseu care a strans doar 500 de metri diferenta de nivel.

Leonard Mitrica isi doreste sa prinda varful de forma in luna noiembrie la Campionatul Mondial de alergare montana din Thailanda.

„A fost o sursa importanta de motivatie avand in vedere ca a fost vorba de selectia pentru Balcaniada. A fost o cursa stransa, s-a plecat tare inca de la inceput, o cursa destul de scurta si intensa, cu putina diferenta de nivel. Ma bucur ca am putut confirma forma buna si ca pregatirea din iarna a dat roade”, a declarat Leo pentru aimx.ro.

Leonard Mitrica inaintea primei urcari de pe traseul de la Campulung MoldovenescSelectie pentru Campionatul Balcanic

Sportivul in varsta de 26 de ani si-a stabilit principalul obiectiv al anului.

„Cel mai important este Campionatul Mondial de alergare montana pe distanta de 42 de kilometri. Va avea loc in Thailanda. In 2019 am ocupat locul 14 mondial, in Argentina. Vreau cel putin sa-l mentin, dar imi doresc sa patrund in top 10 mondial” a mai spus Leonard Mitrica.

Stelistul va lua startul sambata la Campionatul National de alergare pe distanta de 50 de kilometri. Mai multe detalii despre eveniment gasiti AICI!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: CSA Steaua