Loredana Boboc e campioana olimpica de la Steaua. Membra a echipei de aur!

188
Loredana Boboc e campioana olimpica de la Steaua. Membra a echipei de aur!

Loredana Boboc a inceput gimnastica la CSA – CSS nr. 3 Steaua Bucuresti. Nascuta pe 12 mai sub indrumarea antrenoarelor Eliza Stoica si Elena Ceampelea, Loredana a ajuns la lotul national. A reprezentat Romania in echipa de fete care a fost antrenata de Octavian Bellu, Mariana Bitang, Lucian Sandu si Adrian Boboc. Loredana Boboc este Maestra emerita a sportului la gimnastica.

Loredana Boboc este campioana olimpica si dubla campioana mondiala cu echipa Romaniei de gimnastica.

In 1999 Loredana a facut parte din echipa care a devenit campioana la Mondialele din China, de la Tianjin. Si in 2001, la Gent, Loredana a facut parte din echipa Romaniei care a cucerit medaliile de aur la Mondial.
In 2000, la Sydney, Loredana a fost componenta a echipei nationale care a cucerit titlul olimpic.

Dupa Campionatele Mondiale de la Gent, din 2001, Loredana s-a retras din activitatea competitionala.

Loredana Boboc e campioana olimpica de la Steaua. Membra a echipei de aur!

Loredana Boboc a urmat cursurile Universitatii Nationale de Educatie Fizica si Sport din Bucuresti si a devenit antrenoare.

Loredana Boboc, Carmen Ionescu, Silvia Stroescu si Sandra Izbasa sunt gimnaste care s-au remarcat pentru Steaua si pentru Romania.

In 2015, antrenoarea emerita Elena Ceampelea s-a retras din activitate

Loredana Boboc e campioana olimpica de la Steaua. Membra a echipei de aur!

Multipla campioana, antrenor emerit, arbitru international, Elena Ceampelea a dedicat gimnasticii peste 50 de ani din viata.

Loredana Boboc, Claudia Presecan, Alexandra Eremia, Silvia Stroescu sau Sandra Izbasa au progresat sub antrenamentele Elenei Ceampelea. Impreuna cu antrenoarea emerita Eliza Stoica si coregrafa Mariana Ristea au format una din cele mai puternice echipe de antrenori din tara. Distinsele doamne impreuna cu antrenorul emerit Gheorghe Neagu le-au ghidat pe gimnaste spre 6 medalii la Jocurile Olimpice, 10 medalii la Campionatele Mondiale si 22 la Campionatele Europene.

Pe AIMX puteti citi aici despre atletul roman care a dominat proba masculina de 1500 de metri in perioada 1991-1996 atunci cand a castigat 6 titluri consecutive.