Loredana Toma este “Best Woman Lifter”! O viata dedicata halterelor

191
Loredana Toma este “Best Woman Lifter”! O viata dedicata halterelor

Loredana Toma este tripla campioana la Cupa Mondiala de la Roma, Rezultatele i-au adus si nominalizarea de cea mai buna sportiva la competitia de calificare olimpica SILVER Tokyo 2020, In Italia, Loredana a castigat detasat stilurile smuls si aruncat, cu 113 kilograme si cu 136 kilograme. Loredana a avut la totalul olimpic 249 kilograme, in limita categoriei 64 de kilograme.

Loredana Toma este si detinatoarea celor trei noi recorduri europene la stilurile smuls, aruncat si la totalul olimpic. Rezultatele obtinute au facut-o pe Loredana Toma “Best Woman Lifter”.

84 de sportive au intrat in concurs la competitia de la Roma. Antrenorul Loredanei este Constantin Urdas

Loredana Toma s-a nascut intr-un sat de langa Botosani. La 12 ani a inceput sa faca sport, iar visul i s-a indeplinit: face performanta!

Loredana nu implinise 18 ani, dar era diamantul care stralucea in lotul national.

Medaliile cucerite la Europenele pentru seniori din 2013 ii confirmau valoarea.   Toma a reusit sa obtina doua medalii de argint si una de bronz in limitele categoriei 58 de kilograme. A fost surpriza pentru specialistii straini care nu-i stiau potentialul.  Loredana reusea in 2017 sa readuca Romania in Top, la 63 de kg. cu o tripla senzationala.

Loredana Toma a cucerit titlul mondial pentru Romania, la total, dupa 14 ani.

Acum are 24 de ani. Este un adversar de temut pentru sportive in vederea Jocurilor Olimpice din 2020. La Mondialul din SUA, la Anaheim, California, Loredana s-a impus in fata unor adversare din Columbia, Thailanda si Canada, cu 109 kilograme la stilul smuls, 128 kilograme la stilul aruncat si 237 la total.In luna aprilie a acestui an, Toma a mai castigat trei medalii de aur la Campionatul European de la Split. A avut la stilul smuls 100 kg, iar la stilul aruncat a ridicat 126 kilograme. A fost suficient pentru aur la total cu 226 kg.

Loredana Toma este “Best Woman Lifter”! O viata dedicata halterelor

Sursa Federatia Romana de Haltere

Pe AIMX aflati si despre performantele obtinute de cei mai buni romani in sporturile de iarna. Articolele sunt aici!

Autor Ovidiu Pețenghea