Performanta de exceptie pentru Mara Guler, la Ultramaratonul de la Atena

399

Mara Guler a scris istorie la Ultramaratonul de la Atena. A devenit prima sportiva din Romania care a incheiat in mai putin de 16 zile o cursa de 1.000 de mile pe sosea.

„A fost o cursa destul de grea pt mine. A fost frumos, dar destul de dificil. Ma bucur ca am reusit sa ma mobilizez”, a declarat Guler pentru aimx.ro.

Mara Guler a fost prima in cursa de 1.000 de mile de la Atena, la care s-au inscris doar trei atleti. Mara Guler a alergat 1.609 kilometri in 381 de ore, 23 de minute si 49 de secunde, performanta cu care a depasit doi baieti. Britanicul William Sichel a incheiat in 383:56:55, iar grecul Nikos Porphyropoulos in 384:03:53.

Romanca doborase si recordurile nationale la 48 si 72 de ore, 6 si 10 zile de alergare in drumul spre finish. Medicul de 41 de ani a alergat 714 kilometri in primele 6 zile si si-a doborat propria performanta. In noiembrie 2018, Mara alerga 653,39 kilometri in cadrul concursului Icarus Florida Ultra Fest. La Atena a mai adaugat inca 61 de kilometri, ceea ce inseamna o medie de 119 kilometri pe zi.

Guler a povestit pentru aimx.ro care au fost momentele de cumparana ale celei mai lungi curse alergate in viata sa.

„Au fost momente dificile, dar nu m-am gandit vreun moment sa renunt. M-am am resimtit putin fizic dupa ce am ajuns la 1.000 de kilometri. Am senzatii de frig, deshidratare, a doua zi. Mi-am propus sa ma incadrez in astea 16 zile si sa am si o marja de siguranta. Si am reusit. Am avut grija de mine, a fost foarte important somnul, odihna este esentiala, macar de 4 ore de somn pe noapte ai nevoie” , a mai spus romanca.

Mara Guler este doar a 17-a atleta din istorie care incheie in mai putin de 16 zile cursa de 1.000 de mile, insa mai are si alte obiective in acest an.

„Pe ultramaraton imi doresc sa ma axez in continuare. Vreau sa imi corectez recordul la 48 de ore anul acesta. Am dureri dupa acest ultramaraton, insa nu este nimic grav si ma bucur ca sunt sanatoasa dupa un astfel de efort”, a mai afirmat Guler.

Tot pe aimx,ro poti citi totul despre performanta Marei Guler de dupa primele 6 zile de la Atena, AICI!