Marco Șovar e campion mondial la scrimă! Cadetul de la Dinamo s-a impus la Cairo

0
898
Marco Șovar e campion mondial la scrimă! Cadetul de la Dinamo s-a impus la Cairo
sursa Comitetul Olimpic si Sportiv Roman

Marco Șovar a obținut prima și cea mai strălucitoare medalie pentru delegația noastră la Campionatul Mondial de Cadeți și Juniori de la Cairo! Sportivul dinamovist a avut o revenire spectaculoasă. După ce a fost condus cu 11 la 7 de Park, Marco a reintrat în meci și și-a arătat valoarea de campion.

Marco Șovar a primit felicitări de la marea campioană Ana Maria Popescu!

”Incredibil cum acest puști a gestionat asaltul, încrederea și siguranța cu care și-a calculat fiecare pas! Mi-nu-nat!Mulțumesc, Marco, pentru emoțiile pe care le-am trăit astăzi datorită ție! Maxime FELICITĂRI ție și domnului antrenor Alexandru Chiculita” a postat pe pagina de socializare campioana Ana Maria Popescu

Marco Șovar e campion mondial la scrimă! Cadetul de la Dinamo s-a impus la Cairo
sursa Dinamo

Marco a câștigat titlul mondial de cadeți la sabie după o finală spectaculoasă cu sud-coreeanul Park Junseong! Marco a revenit de la 7-11 pentru a se impune cu 15-13!
Marco Șovar are 17 ani și a început scrima cu antrenorul Cristian Lupu în 2012, după care a fost preluat de Alexandru Chiculiță.

După o semifinală în care atacul și rabdarea i-au adus victoria cu 15-10 în fața americanului Colby Harley, Marco a tras contra coreeanului, Junseong Park.

”Stângaciul nostru și-a valorificat cele mai bune acțiuni pe care le știe. A avut răbdare, a simțit distanța, și-a păstrat calmul pe planșă și a rezistat în fața unui sabrer agil și plin de energie care a întrerupt lupta de prea multe ori pe motive medicale. Marco devine campion mondial! Bravoo și echipei tehnice: Alexandru Chiculiță, Constantin Sandu și Nicolae Alexe și celui care l-a descoperit, Cristian Lupu.” au postat oficialii de la Federatia Romana de Scrima

Până la aur, Marco a trecut și de ibericul Asier Olangua. Din păcate, Radu Nițu nu a reușit să treacă de coreeanul Park, adversarul din finală pentru Marco. Nițu a pierdut după 15-11 pierzând șansa de a urca pe podiumul mondial.

Credit foto: FIE

Pe AIMX aflați aici și despre finalul probelor la feminin la Cupa României de Natație.

Autor Ovidiu Pețenghea