Luisa Rășină este vicecampioana mondiala de Duatlon. Viorel Palici, locul 4

157
2023 World Triathlon Winter Duathlon Championships Skeikampen

Rezultate de TOP pentru Romania la Campionatul Mondial de WinterTriathlon, Skeikampen, Norvegia. Prima zi a competitiei care reuneste elita acestui sport a adus Romaniei 2 medalii: Luisa Maria Rășină a reusit cel mai bun rezultat al carierei si a devenit vicecampioana mondiala la duatlon. In aceeasi proba, dar la para, Robert Tamirjan a cucerit aurul mondial. Viorel Palici a facut o cursa solida si a terminat pe 4, la masculin, in spatele unui „podium” suta la suta norvegian.

Luisa Maria Rășină a reusit o performanta de exceptie in Norvegia: titlul de vicecampioana mondiala la duatlon

Intr-o distributie selecta, cu 3 norvegience, o austriaca si o suedeza pe lista de start, Luisa Maria Rasina a fost foarte aproape de a deveni campioana mondiala. Sportivele au avut de parcurs de cate doua ori doua bucle de 3, respectiv 5 kilometri, in alergare si schi fond. Iar romanca de 25 de ani s-a aflat in unele momente la conducerea cursei si permanent in lupta pentru cea mai stralucitoare medalie.

2023 World Triathlon Winter Duathlon Championships Skeikampen

„A fost o cursă deosebită. Am fost foarte aproape să o câștig. Mi-au lipsit câteva secunde. Pe final, norvegianca s-a dovedit mai puternica la ea acasă, însă sunt foarte fericita și mândra de mine. Având în vedere condițiile pe care le-am avut în țară, lipsa zăpezii, am evoluat enorm de mult. M-am aflat top 3 toată cursa” a declarat Luisa, in exclusivitate, pentru aimx.ro.

Luisa, fosta biatlonista, practica winter triathlonul din 2020. In acest timp a mai cucerit un argint mondial, la Under 23.

„Aici deja vorbim de Elite, categoria aspră și dură. Duatlonul este proba mea favorita. Pe partea de winter triathlon e clar ca trebuie sa mai imbunatatesc bicicleta. La duatlon, cu speranța că pe viitor condițiile noastre de pregătire să fie mai favorabile și specifice, se va îmbunătăți, cu siguranta, atât alergarea cât și schiul fond ……dacă ai zăpada. Anul acesta am facut multe sacrificii, prin tara, pentru a ne putea antrena. Adversarii nostri au avut zapada din plin”, a mai spus Luisa pentru aimx.ro.

Luisa Maria Rasina a incheiat cursa intr-o ora si 13 secunde, la doar 9 secunde in spatele norvegiencei Julie Meinicke.

Viorel Palici: „Am incercat din rasputeri. A fost o zi dura”

Romania l-a aruncat in lupta, la masculin, pe Viorel Palici, un sportiv extrem de puternic si talentat in mai multe discipline sportive. Palici a atacat podiumul, dar acesta a fost confiscat in totalitate de sportivii tarii gazda. aimx.ro a dialogat cu Viorel la putin timp dupa incheierea competitiei, iar epuizarea i se simtea in glas.

„O cursa intensa. Poate cea mai intensa a carierei. Am incercat din rasputeri. Eram pregatit, in forma, varf de forma chiar. Aveam volum suficient. M-am odihnit pentru ca am ajuns din timp in Norvegia. Cei drept mi-a lipsit un pic schiul fond din cauza lipsei zapezii de la noi. Nu sunt dezamagit de mine. Fizic sunt multumit, pentru ca am dat tot ce am putut. Maxim! Nu imi imaginam insa ca toti cei 3 norvegieni vor urca pe podium. Inalti, atletici. Il stiam pe italian, un excelent alergator, dar nu ma asteptam la toti 3” rememoreaza Viorel cursa.

2023 World Triathlon Winter Duathlon Championships Skeikampen

Viorel Palici a terminat pe 4, cu 50 de minute si 41 de secunde. A fost la 52 de secunde de locul 3 si la 1 minut si 10 secunde de campionul mondial.

Viorel Palici si Luisa Maria Rasina sunt medalizati cu bronz in acest an, la stafeta mixta, la Campionatul European de WinterTriathlon.

aimx.ro te invita sa descoperi unul dintre celei mai faine concursuri de alergare montana din aceasta primavara: www.urmepeplay.ro

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: Petko Beier – World Triathlon facebook