Maratonul Bucuresti: Castile vor fi permise, anunta organizatorii

382

Maratonul Bucuresti: Organizatorii s-au razgandit si au anuntat ca vor permite castile in timpul alergarii. Acest lucru inseamna ca alergatorii vor putea asculta muzica in timpul competitiei.

Maratonul Bucuresti: Nimeni nu va fi descalificat daca va fi prins cu casti in timpul alergarii

Organizatorii Maratonului din Bucuresti au revenit asupra anuntului de luni, dupa un val de critici dure. Sute de concurenti s-au aratat nemultumiti de decizia acestora de a interzice castile in timpul concursului pe motiv ca pot reprezenta un pericol pentru concurenti.

Avand in vedere numarul mare de reactii generate de postarea pe pagina de Facebook a Maratonului Bucuresti din data de 7 octombrie cu privire la aplicarea de sanctiuni pentru utilizarea castilor audio in timpul cursei, Bucharest RUNNING CLUB este de parere ca publicul nu este inca pregatit sa renunte complet la ascultarea muzicii in timpul alergarii si, prin urmare, nimeni nu va fi descalificat din acest motiv” – organizatori maraton.

Organizatorii Maratonului din Capitala spera insa ca pe viitor, toti concurentii se vor conforma si vor renunta definitiv la castile audio in timpul alergarii

Apreciem insa faptul ca mesajul a fost receptat de alergatori si suntem convinsi ca fiecare in parte se va gandi mai mult la siguranta si va alege acele solutii prin care auzul sa nu fie complet blocat pe perioada participarii la cursa, pentru a evita astfel orice incident neplacut” – organizatori maraton.

De altfel, siguranta alergatorilor a fost principalul motiv al anuntului de ieri care a starnit o serie de controverse. Organizatorii Maratonului Bucuresti sustin ca muzica nu i-ar ajuta pe concurenti sa fie mai rapizi sau sa alerge mai bine. Mai mult, in cazul unor probleme urgente, acestia risca sa nu auda din cauza castilor semnalele acustice ale ambulantelor, pompierilor sau politiei.

 

Reactii dupa noul anunt: Felicitari pentru revenirea asupra deciziei

Mai multi concurenti care sustin ca nu pot alerga fara muzica au salutat noul anunt al organizatorilor.

„Recomand sa faceti deja publica aceasta decizie pentru editia viitoare. In acest fel nu mai poate spune nimeni ca nu a fost informat din timp (…) Marea majoritate suntem alergatori amatori, alergam de placere pe la curse. Este stupid sa impui reguli de elita alergatorilor amatori (…) Personal nu alerg cu casti deoarece ma concentrez permanent la respiratie, puls, postura. Dar ii inteleg si pe cei care nu sunt ca mine” – cateva dintre reactiile la noul mesaj.

Aproximativ 20.000 de alergatori participa la Maratonul Bucuresti in acest weekend, pe 12 si 13 octombrie. Vor fi cinci curse: maraton, semimaraton, 10k, cursa populară și cursa copiilor.

Autor: Valentin Chisoceanu

Sursa foto: Facebook/Maratonul Bucuresti