Mihai Iacob face record national la inot, la Cupa Romaniei de la Brasov

329
Mihai Iacob face record national la inot, la Cupa Romaniei de la Brasov

Mihai Iacob s-a nascut pe 19 februarie 2004, in Pitesti, Arges. Practica inot de la varsta de 7 ani. A fost indrumat de Nicolae Viorel Ciobanu, in cadrul CSM Pitesti.  Mihai face parte din lotul olimpic al Romaniei.

Mihai Iacob iubeste inotul si nu neglijeaza studiile! Este in clasa a IX a la Colegiul National Alexandru Odobescu din Pitesti.

Mihai Iacob face record national la inot, la Cupa Romaniei de la Brasov”Initial am inceput sa practic acest sport pentru a invata sa inot. A devenit o pasiune cand am inceput sa am rezultate la concursurile nationale. Imi dau satisfactie si putere de munca rezultatele proprii.
Momente grele apar in viata fiecarui sportiv, pot sa spun ca trebuie sa fac fata unor antrenamente dificile, oboseala se acumuleaza. Stiu ca nu pot ajunge la un nivel inalt fara multa munca. Momentele fericite din viata mea de sportiv apar la fiecare concurs prin depasirea barierelor timpilor propusi, prin medaliile obtinute dar si prin tarile vizitate la concursurile din afara.”-Mihai Iacob

Mihai Iacob il are aproape pe antrenorul Nicolae Viorel Ciobanu, in cadrul CSM Pitesti.

Mihai Iacob face record national la inot, la Cupa Romaniei de la Brasov”Antrenorul meu m-a indrumat spre o cariera fericita. M-a ajutat sa imi aleg si sa ma pregatesc pentru probele care mi se potrivesc cel mai bine. Procedeul bras in special, proba de 200 de metri si proba de 400 metri mixt. Cand vine vorba de antrenamente domnul Viorel Ciobanu este destul de dur. Pe parcursul competitiilor este docil pentru a avea un moral cat mai ridicat indiferent de valoarea competitiei. De 6 luni avem si un antrenor secund in completarea domnului profesor. Domnul Adrian Moise ne sprijina si ne ajuta.”-Mihai Iacob

Mihai are peste 10 recorduri nationale individuale. Sportivul pitestean s-a remarcat la probele:200 metri bras, 400 metri mixt si mai nou 50 metri bras. Mihai Iacob are peste 12 recorduri nationale cu stafeta CSM Pitesti si cu stafeta nationala. In palmaresul lui Mihai figureaza si calificarea la Festivalul Olimpic al Tineretului European. Intrecere organizata la Baku, in Azerbaidjan. Mihai a fost pe 5 in proba 200 metri bras. Mihai are peste 100 de medalii dintre care cel putin 60 nationale, la toate categoriile de varsta de la copii pana la seniori.

AIMX va prezinta rezultatele obtinute in aceasta luna, in perioada 4-6 octombrie la Cupa Romaniei de la Brasov:

Record National la 50 metri bras 30″70!

A fost pe locul 2 la Juniori si pe locul 3 la Tineret  cu 717 puncte FINA

Medalii la seniori:
Aur la 400 metri mixt si argint la 200 metri bras.

Medalii la tineret:
Aur la 400 metri mixt si la 200 metri bras.
Argint la 50 metri bras si bronz la 800 metri liber si 100 metri bras

Mihai Iacob face record national la inot, la Cupa Romaniei de la BrasovMedalii la juniori:
Aur la 400 metri mixt, la 100 metri bras, la 200 metri bras, la 50 metri bras.
Bronz la 800 metri si la 200 metri mixt!

Urmatoarele competitii de obiectiv pentru Mihai sunt:
Campionatele Central Europene. Nationalele din bazin de 25 metri, unde vizeaza noi recorduri nationale si
Campionatele Europene din 2020!

Pe AIMX aflati cum s-a terminat triatlonul  extrem BlackLake, in  Muntenegru pentru unul din putinii finisheri. Povestea lui Bogdan Mihai Ionita e aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea