sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăALERGAREMaratonul de la Londra, amânat în premieră din cauza pandemiei de coronavirus

Maratonul de la Londra, amânat în premieră din cauza pandemiei de coronavirus

Maratonul de la Londra, programat pe 26 aprilie, a fost amânat pentru 4 octombrie din cauza pandemiei de coronavirus. Este pentru prima dată în istorie când competiţia este amânată.

Maratonul de la Londra a avut prima ediţie în 1981

Prima ediţie a Maratonului de la Londra a avut loc în 1981, însă organizatorii sunt nevoiţi să amâne în premieră competiţia, din cauza epidemiei cu virusul Covid-19.

”Lumea se află într-o situaţie fără precedent, lovită de pandemia de Covid-19, iar sănătatea publică este prioritatea tuturor”, a anunţat directorul maratonului, Hugh Brasher.

Maratonul din acest an an fusese prezentat drept un duel de cinci stele între deţinătorul recordului mondial, kenyanul Eliud Kipchoge, și etiopianul Kenenisa Bekele, deținătorul recordurilor lumii la 5.000 m și 10.000 m și al doilea cel mai rapid om din lume la maraton.

Anul trecut, maratonul din capitala Angliei a înregistrat un record mondial pentru un eveniment anual de strângere de fonduri, de 66,4 milioane de lire sterline.

La ediţia din acest an erau aşteptaţi peste 43.000 de participanţi.

Decizia vine la scurt timp după ce şi maratonul de la Boston, altul din cele mai prestigioase şase maratoane ale lumii, a fost amânat din cauza coronavirusului, de pe 20 aprilie pe 14 septembrie.

Tot din cauza pandemiei de coronavirus, maratoanele de la Roma, Paris, Barcelona şi Rotterdam au fost amânate sau anulate, la fel ca şi semimaratonul de la Gdynia (Polonia).

Anul acesta au avut loc doar două maratoane, la Tokyo (1 martie) şi Los Angeles (8 martie).

Credit foto: runnersworld.com, theguardian.com

Tot pe aimx.o poti citi despre „minunea” din viata ultramaratonistului roman Daniel Trusca si despre obiectivele pentru 2020, aici!!!

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE