Nu renunță la organizare!!! Maratonul International Sibiu se desfășoară pe 29 august

146

Maratonul Internațional Sibiu se desfășoară anul acesta pe 29 august, în ultima sâmbătă de vară. Este anunțul curajos făcut de organizatori în contextul pandemiei de coronavirus. „Vom organiza alături de partenerii noștri cel mai bun maraton pe care îl putem face”, precizează aceștia pe facebook. Concursul trebuia să se desfășoare inițial pe 30 mai.

Maratonul Internațional Sibiu ajunge in 2020 la a 9-a ediție

Sub titlul „2020 – cel mai bun maraton pe care îl putem face”, organizatorii Maratonului Internațional Sibiu au anunțat noua dată de desfășurare a concursului: 29 august. Adapatabilitatea este principala „armă” în timpul pandemiei de coronavirus.

„Nu știm exact cum va arăta maratonul din 29 august, nu știm dacă vom primi undă verde de la autorități, cum va arăta traseul și câți dintre noi vom fi la start. Dar știm că nu vrem să ne oprim din visat și vrem să trecem prin aventura aceasta împreună ca și până acum. Ne dorim ca în următoarele săptămâni și luni să ne punem la bătaie aceste resurse, din echipa de organizare și din comunitate, pentru a construi pentru 29 august, cel mai bun maraton pe care îl putem face„, spun cei din Echipa Maratonului.

Organizatorii subliniază că nu vor pune în niciun moment în pericol alergătorii sau comunitatea și că până la începutul lunii august vor lucra, în paralel, la 2 scenarii. Cel pesimist va însemna o refugiere totală în on-line.

Finish la Maratonul Internațional Sibiu

Scenariul A: măsurile de distanțare socială sunt relaxate; evenimentele publice primesc autorizație;

Echipa Maratonului a stabilit deja câteva reguli ce ar putea permite desfășurarea Maratonului Internațional Sibiu în condiții de siguranță : starturi decalate la 1 minut distanță, între 07:00 și 21:00; 99-999 de participanți (numărul exact de participanți și condițiile de înscriere urmează să fie decise), fără participare internațională, fără public pe traseu, echipă tehnică minimală în zonele de start-finish si 50-100 de voluntari protejați cu viziere și măști.

In zilele urmatoare se vor relua inscrierile au mai anuntat oficialii competitiei, care asteapta si un feedback din partea alergatorilor.

Tot pe aimx.ro poti citi despre reluarea antrenamentelor de catre Stafeta „Romania”, în lacul Snagov, aici!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire