Au „evadat” in Snagov. Primul antrenament din 2020 pentru stafeta „Romania”

208

Componentii stafetei „Romania” au facut primul antrenament de inot in ape deschise din 2020. Au ales ca locatie lacul Snagov. Vremea a fost superba, iar temperatura apei a trecut de 20 de grade C. Stafeta „Romania” este antrenata de Paul Georgescu, un nume de referinta in inotul mondial in ape libere.

Stafeta „Romania” si-a stabilit un nou obiectiv extrem: traversarea Canalului Catalina ( Oceanul Pacific)

Componenta stafetei a suferit o modificare fata de anul trecut: Alice Perjoiu a hotarat sa se concentreze pe competitiile de triatlon si a fost inlocuita de Ilinca Duțu, 13 ani. Ana Nanau (13 ani), Andreea Albu (14 ani), Anton Zamfir (17 ani) si Paul Georgescu au facut primul antrenament din acest in ape deschise.

„Am facut antrenamente in aceasta perioada doar on-line. Ne doream mult sa putem intra din nou in apa. A fost o prima sedinta de pregatire, mai mult de dezmortire, de reacomodare cu apa. Ne vom intalni mai des incepand de acum”, a declarat pentru aimx.ro Paul Georgescu.

Antrenament stafeta „Romania”, lacul Snagov, 16 mai 2020

Anul trecut, pe 27 august, stafeta „Romania” reusea o premiera istorica pentru tara noastra: a traversat Canalul Manecii. Cei 43,4 kilometri dintre Marea Britanie si Franta au fost parcursi in 10 ore si 25 de minute.

Traversarea Catalina Channel se va face pe timp de noapte

Paul Georgescu a reusit sa traverseze in vara lui 2018 Catalina Channel, aproximativ 35 de km (insula Catalina – Los Angeles, SUA), in 9 ore, 47 de minute si 56 de secunde.

Provocarea va fi si mai dificila si prin prisma faptului ca traversarea se face pe timp de noapte, iar printre numeroasele vietati marine se afla si rechinii. Proiectul extrem este programat sa se desfasoare in luna august a anului viitor.

VIDEO: Antrenament, stafeta „Romania”, mai 2020

https://www.youtube.com/watch?v=dz3etL18svQ

Tot pe aimx.ro poti citi si despre componentii echipei nationale de ciclism a Romaniei calificati la Jocurile Olimpice, aici.

Autor: Vlad Lucian Arhire