READY!!! 9 romani alearga sambata la Campionatul Mondial de alergare montana

327

Startul Campionatului Mondial de alergare montana pe distanta lunga se da sambata la ora 8.40, 13.40, ora Romaniei. 9 alteti romani vom avea pe un traseu pe cat de frumos, pe atat de provocator.„Zapada, nisip,o scurta portiune stancoasa, poteci prin padure, sectiuni tehnice si coborari rapide, dar si traversari de rauri”este descrierea succinta a celor de la World Mountain Running Association. „Este cel mai dificil traseu pe care am alergat vreodata” spunea pentru aimx.ro Andreea Piscu.

Ceremonia de deschidere a Campionatului Mondial de alergare montana 2019 a avut loc la miezul noptii de joi spre vineri in Romania, joi, ora 19, in Argentina

  Denisa Dragomir, Andreea Pîșcu, Mădălina Florea, Cristina Simion, Cristian Moșoiu, Andrei Preda, Leonard Mitrică, Ionuț Zincă și Bogdan Damian sunt cei 9 sportivi care vor reprezenta Romania.

   Denisa Dragomir a fost port-drapelul Romaniei la ceremonia de deschidere. „Nu am o presiune mai mare fata de alte concursuri. Toate competitiile au aceeasi importanta pentru mine” a spus Denisa pentru aimx.ro. 

„Participarea la un Campionat Mondial este rezultatul muncii depuse de-a lungul întregului an. E un prim obiectiv îndeplinit. Sunt mândru că reprezint România la o asemenea competiție, dar nu mă opresc aici. Cel mai dificil într-o cursă e până se dă startul. După ce am pornit în cursă am scăpat și de emoții și mă concentrez doar să obțin un rezultat cât mai bun. Am mai fost la Mondialele din Italia 2017 și Polonia 2018, iar anul acesta sper să termin în primii 30 la individual, iar cu echipa României îmi doresc să ne clasăm în top 6” – Andrei Preda pentru fra.ro

Si Bogdan Damian a vorbit pentru site-ul Fderatiei Romane de Atletism despre Mondial: „Sunt la a treia prezență la un Campionat Mondial. Dar niciodată nu am concurat așa de departe ca acum…în emisfera sudică. La individual, mi-am propus să prind top 20, iar cu echipa sper să ne clasăm în primele șase locuri!”

Autor: Vlad Lucian Arhire