Mariana Nenu a imbunatatit recordul Romaniei la 6 ore de alergare

349

Mariana Nenu a imbunatatit recordul Romaniei la 6 ore de alergare. Performanta a fost obtinuta la Barcelona, duminica la pranz. Rezultatele partiale indica o distanta de 72,65 de kilometri pentru ultramaratonista din tara noastra. 

Mariana Nenu a terminat competitia pe locul al treilea la feminin si a imbunatatit recordul feminin al Romaniei la 6 ore de alergare

Mariana Nenu a incheiat anul cu un super rezultat. Alergatoarea a reusit sa doboare recordul national la 6 ore de alergare. A fost pe locul 3 la feminin si pe 9 in clasamentul general. 36 de concurenti au luat startul in proba de 6 ore. Nenu a fost intrecuta de Lise Friis, cu 74,76 kilometri si Petra Skiold Alricsson, cu 78,14 kilometri. „A fost o organizare foarte buna. Un concurs pe pista. Startul l-am luat la ora 6 dimineata. Primele 3 ore le-am facut intr-un sens si dupa am schimbat sensul. Nu a fost inghesuiala pe traseu pentru ca totul era foarte bine stabilit. Stafetele au alergat pe culoarele 1,2 si 3, iar noi, cei de la 6 ore, pe 4 si 5. Concurentii de la 24 de ore aveau atribuite culoarele 6,7,8. Sunt foarte bucuroasa! Am vrut sa inchei anul cu un rezultat mare: sa dobor recordul Romaniei. Simteam ca pot”, a declarat Mariana Nenu pentru aimx.ro in timp ce astepta ca rezultatele sa devina oficiale.

Mariana va ajunge in noaptea aceasta in tara, iar maine dimineata va face controlul anti doping pentru a-si putea omologa recordul.”Aveam nevoie de un pace sub 5 minute pe mie ca sa pot sa dobor recordul. Mi-am tinut ritmul si ma uitam pe ceas cam la 3-4 kilometri sa vad daca sunt sub 5 minute. Trebuie sa ai si foarte mult curaj in cursa, dar atata timp cat te antrenezi bine sunt toate sansele sa-ti iasa. Am fost destul de relaxata, dar foarte concentrata. Am avut grija la odihna si la mancare, iar inainte de cursa am dormit 10 ore”, a mai precizat ultramaratonista.

Olga Iulia Ghinga cu 70, 2 kilometri era detinatoarea recordului Romaniei la 6 ore de alergare. Tot pe aimx.ro poti citi si despre topul celor mai valorosi sportivi la tir, aici!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire