Mărșăluitorul Marius Cocioran tot mai aproape de a treia calificare la Jocurile Olimpice: sub 4h pe 50 de km

54

Marius Cocioran a mai facut un pas important pentru calificarea la a treia editie a Jocurilor Olimpice. Veteranul de 38 de ani a coborat sub 4 ore pe 50 de kilometri in cadrul competitiei European Athletics Race Walkin Permit Meeting Dudinska 50. Concursul, unul de traditie, ajuns la a 40-a editie, s-a desfasurat in localitatea Didince, Slovacia. Din pacate celalalt sportiv roman aflat in carti pentru calificarea la Tokyo, Narcis Mihaila, nu a reusit sa termine cursa.

Marius Cocioran si-a consolidat locul printre sportivii calificati la Jocurile Olimpice: „Voi munci atat cat va trebui ca sa imi indeplinesc obiectivul”

A fost un weekend important si cu o incarcatura aparte pentru marasaluitorii romani. Concursul din Slovacia s-a desfasurat la Dudince, cel mai mic oras al tarii, cu doar 1400 de locuitori. Are renume de oras-spa, fiind cunoscut pentru baile termale. 3 marsaluitori romani au luat startul in competitia care a tinut si de campionat national al romaniei la 50 de kilometri.

Narcis Mihaila si Marius Cocioran la Dudince

Marius Cocioran a terminat pe locul 23 concursul, cu timpul de 3 ore, 59 de minute si 26 de secunde. Rezultatul il poate duce intre cei 60 de calificati la Jocurile Olimpice.

„Momentan mi-am consolidat locul printre cei calificați! Va mai trebui să concurez si la Cupa Europei pe echipe din luna aai de la Podebrady pentru a fi sigur de aceasta calificare. A fost o cursa dificila, foarte frig, cu doar -2 grade la start. Eu sunt mulțumit de rezultat, dar doar pentru ca am avut anumite probleme. In ultimele 2 saptamani de pregatire am fost răcit, chiar si la concurs am mai avut ceva dificultăți. In conditii normal imi doream sa obțin un rezultat mai bun. Am avut si o contractura la picior pe care am resimtit-o foarte tare după 35km. Era cat pe ce sa ma opresc. Am avut 2 crize de durere in care m-am si oprit să-mi mai revin. Contractura am capatat-o tot in perioada aceasta in care am fost răcit, atunci când sistemul imunitate era slăbit”, a declarat Marius pentru aimx.ro.

Narcis Mihaila s-a oprit la kilometrul 29

„Am avut ceva probleme la stomac si am vomitat. Este a doua competitie in care patesc asta si nu stiu din ce cauza. Acum astept Cupa Europei din 16 mai. Am muncit 3 luni de zile pentru cpncursul asta. Sper doar sa raman puternic si sa imi realizez baremul in luna mai”, a spus Narcis pentru site-ul nostru.

Narcis Mihaila in Slovacia, la Dudince

Al treilea roman prezent in Slovacia, Remus Radoi, a terminat concursul pe locul 35 in 4.18.30. Remus este antrenat de Marius Cocioran.

Tott pe aimx.ro poti citi si despre ce s-a intamplat anula cesta la teribilul ultramaraton Barkley Marathons, aici!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire