Medalii pentru Romania in weekend la Jocurile Europene din Belarus

461
Medalii pentru Romania in weekend la Jocurile Europene din Belarus

Medalii pentru Romania in weekend! Elizabeta Samara, Bernadette Szocs si Daniela Dodean au pierdut finala cu Germania. A fost 3 la 0 la Minsk. Adversarele tricolorelor au avut doar o germanca in echipa. In rest au jucat chinezoaicele antrenate tot de o chinezoaica. Germania si-a asigurat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Finala a inceput cu meciul de dublu.

Nina Mittelham si Xiaona Shan au invins tandemul Elizabeta Samara/Daniela Dodean cu 3 la 2.

Ying Han a invin-o la simplu pe Bernadette Szocs cu 3 la 1.

Xiaona Shan a adus victoria decisiva in fata Danielei Dodean  scor 3 la 1.

Medalii pentru Romania in weekend la Jocurile Europene din BelarusRomania a jucat direct in sferturi, faza in care fetele au trecut de jucatoarele din Suedia cu 3 la 1. In semifinale, echipa Romaniei a invins Ungaria, cu 3 la 2. A foast a zecea medalie a Romaniei la Minsk, a treia de argint. Andreea Bogati si Dacian Barna au devenit vicecampioni la gimnastica aerobica, perechi mixte. Ovidiu Ionescu si Bernadette Szocs au castigat medaliile de argint la tenis de masa, dublu mixt), detalii aici!

Medalii pentru Romania in weekend! La actuala editie au fost cuceriite doua medalii de aur!

Medaliile de aur au fost obtinute de: Victor Mihalachi si Catalin Chirila in proba de canoe dublu 1000 de metri. Laura Coman  a castigat titlul la tir, in proba de 10 metri pusca aer comprimat. Medaliile de bronz au fost castigate de   Andreea Bogati, Dacian Barna, Gabriel Bocser, Dorin Marian Brotei, Mihai Alin Popa la gimnastica aerobica, proba de grup. Kriszta Incze a castigat medalia de bronz la lupte libere, categoria 62 kg. La Sambo au fost cucerite primele medalii pentru delegatia Romaniei. Anda-Mihaela Valvoi ( la +64 kg), Daniela Poroineanu (la -56 kg) si Alina-Petronela Paunescu (la +80 kg).

Duminica intra in calcule pentru medalii Denisa Golgota! Gimnasta a ocupat locul 11 in finala de la individual compus, sambata, in concursul de gimnastica artistica din cadrul Jocurilor Europene de la Minsk.

Medalia de aur a fost cucerita de Anghelina Melnikova, din Rusia.

Golgota va evolua duminica in finalele de la barna si sol.

Autor: Ovidiu Pețenghea