Medaliile Anei Maria Popescu in drumul spre Tokyo. Victorie la Tallinn

0
867
Medaliile Anei Maria Popescu in drumul spre Tokyo. Victorie la Tallinn

Medaliile Anei Maria Popescu evidentiaza forma pe care sportiva stelista o are la mai putin de un an pana la Jocurile Olimpice din Japonia. Ana a luptat si a castigat turneul 50th Glaive de Tallinn, etapa de Cupa Mondiala din Estonia.

Medaliile Anei Maria Popescu in aceasta toamna. Dupa argint la Campionatele Mondiale Militare din China, vine aur in Estonia.

Medaliile Anei Maria Popescu in drumul spre Tokyo. Victorie la TallinnAna Maria Popescu a invins-o in primul tur pe Katrina Lehis (Estonia). A fost 15-14.  A urmat victoria cu 15-9 lupta cu reprezentanta SUA, Courtney Hurley. In optimi Ana a trecut de Sera Song, din Coreea de Sud. A fost 15-7. In sferturi, Ana Maria a invins-o pe Nicol Foietta, medaliata cu argint la Universiada 2019 cu echipa Italiei. A fost 15-5. In semifinale adversara Anei a fost Sun Yiwen. Sportiva din China are bronz olimpic la Rio 2016. Ana a castigat cu 15-14.

In finala,  Ana Maria a invins-o pe Violetta Kolobova, din Rusia. Victoria a fost obtinuta cu 15-13.

Ana Popescu a fost pe podium si la Grand Prix-ul de Scrima de la Cali. In Columbia spadasina a avut o lupta la limita in semifinale cu  Yiwen Sun din China. In martie, Ana a avut un alt examen contra asiaticelor. A fost victorie pentru Ana Maria Popescu in Ungaria dupa o semifinala si o finala in care a trecut de reprezentante din Coreea de Sud!

Medaliile Anei Maria Popescu in drumul spre Tokyo. Victorie la TallinnLa Tallinn, Greta Veres  a fost eliminata de Anastasiia Spas (Ucraina), cu 15-13. Amalia Tataran a ajuns si ea in turul al treilea al tabloului, dar a cedat in fata americancei Isis Washington cu 7-15.

Bianca Benea si Amalia Predescu nu au trecut de primul tur dupa luptele cu spadasine din Franta. Bianca a pierdut la Fanny Depanian (12-15), iar Alexandra la Laurence Epee (9-15).

Cele patru victorii din grupa au trimis-o pe Denisa Barosan direct in turul secund al tabloului, acolo unde a pierdut cu 7-15 in fata Angelinei Favre, din Elvetia.

Sursa Federatia Romana de Scrima

Foto: FIE/Bizzi Team

Pe AIMX aflati ce s-a intamplat la Kullamanen Ultra Trail, la cursa de 100 mile din Suedia. Articolul este aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea