sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăCAMPIONIMihaela Bădescu şi Amalia Niţă sunt campioane la Europenele de tineret la...

Mihaela Bădescu şi Amalia Niţă sunt campioane la Europenele de tineret la box!

Mihaela Bădescu şi Amalia Niţă sunt campioane la Erevan. Mihaela Bădescu a cucerit titlul continental la categoria 48 kilograme, după ce a obţinut o victorie prin decizie împărţită în finala cu rusoaica Lia Patlai. Amalia Maria Niţă a învins-o la puncte în finala categoriei 70 kilograme pe maghiara Nikolett Kovacs, cu 5-0.

Mihaela Bădescu şi Amalia Niţă sunt campioane. Diana Maria Tănăsescu a obţinut medalia de argint. Este bronz pentru Crinuţa Andra Nicole Sebe (categoria 63 kilograme), pentru Maria Gheorghiţa Cimpoeru (categoria 75 kilograme), David-Angelo Teodosescu (categoria 80 kilograme) şi Dumitrel Badea (categoria 86 kilograme).

România a deplasat 23 de pugilişti la competiţie, dintre care 13 la masculin şi 10 la feminin, având a doua delegaţie ca mărime, după Rusia (25 de sportivi).

La întreceri s-au înscris 275 de pugilişti din 29 de ţări, 186 la masculin şi 89 la feminin.

În gala a doua, Arun Nicu Tudoroiu a fost programat miercuri în finala categoriei 63,5 kilograme pentru confruntarea cu rusul Danil Belevitin, iar Florin Ioniţă, medaliat cu argint anul trecut la Europenele de tineret şi cu bronz la Mondialele de tineret, a intrat în finală la categoria 92 kilograme cu rusul Ahmed Rasuev.

Anul trecut în octombrie, Amalia a fost premiată!

Amalia Niță e campioană europeană la box, la junioare în limitele categoriei 66 kg.

Amalia Niță e campioană europeană la box după ce a învins-o la puncte (5-0) pe britanica Sarah Lilly Deacon, în penultimul act. Niţă a învins-o în finală pe italianca Amina Golinelli.

România a obţinut şi patru medalii de bronz, după ce Daniel Irofte (la categoria 50 kg), Alexandru Cărare (categoria 66 kg), Diana Tănăsescu (categoria 70 kg) şi Alexandra Bercea (categoria +80 kg) au pierdut în semifinale.

Amalia Niţă, de la Clubul Sportiv Municipal Danubius Tulcea, antrenată de Ştefan Gabriel Simion e determinată să obţină aurul la toate competiţiile la care participă.  Prezentă la Turneul Internaţional Gheorgheni Open, sportiva a mai bifat o medalie de aur.

Pe AIMX citiți aici și despre un eveniment de alergare unic în România. La Reghin are loc cursa: Transylvania 6 Days!

Autor: Ovidiu Pețenghea

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE