Momente dramatice la 6633. Francezul Didier Da Costa si-a dat foc la sanie ca sa nu inghete

911

Francezul Didier Da Costa a trait momente dramatice la Arctic Ultra 6633. Concurentul francez a clacat in dimineata zilei de miercuri  din cauza conditiilor extreme: ger,vant puternic si epuizare. Ca masura disperata Da Costa si-a incendiat sania pentru a supravietui. In ajutorul sau au sarit alti doi concurenti.

David Hirschfield si Patrick O”Toole au fost primii oameni care i-au sarit in ajutor lui Da Costa

„Multumita colegilor lui de cursa, David si Patrick, Didier da Costa a reusit sa treaca peste momentele dramatice. I-au dat primul ajutor pana la sosirea ajutoarelor” a spus organizatorul ultramaratonului arctic. Didier Da Costa a fost transportat la spitalul din Inuvik pentru a fi evaluat. „Confirm ca sunt in siguranta. Nu am cuvinte sa le multumesc lui Patrick si David pentru ajutorul pe care mi l-au dat. La fel si altor persoane care m-au ajutat, inclusiv personalului de pe ambulanta si din spital. Au fost cu adevarat minunati. In ceea ce priveste sania, nu m-am gandit niciodata ca pot sa o transform intr-o sursa de caldura. Dar in astfel de momente dramatice am fost nevoit sa iau masuri disperate. Acum sunt dezamagit, dar le doresc celor 6 concurenti ramasi in cursa tot norocul”, a scris francezul. Temperatura a scazut dimineata spre -25 de grade, iar vantul a amplificat senzatia de frig.

Organizatorii ultramaratonului Arctic Ultra 6633 au facut un anunt de ultima ora in aceasta dupa amiaza. Astfel concurentilor care i-au dat primul ajutor lui Da Costa li se va scadea din timpul avut la finish perioada petrecuta pentru a-l mentine in siguranta pe francez. Astfel irlandezul Patrick O”Toole va avea cu 4 ore si 47 de minute mai putin la finish, iar David Hirschfield cu 3 ore si 40 de minute.

Joi dupa amiaza  Avram Iancu urcase pe podium. Se afla la kilometrul 468. Romanul este pe 3 in clasament aproape umar la umar cu Patrick si David. Ei sunt „intinsi pe distanta” de un kilometru.  Cursa este condusa de Paul Watkins care a ajuns la kilometrul 500.

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: Veronika Murray -Arctic Ultra 6633