FABULOS!!! Paul Georgescu a doborat recordul mondial de distanta la inot in ape inghetate

162

Un roman detine de miercuri, 10 februarie, recordul mondial de distanta la inot in ape inghetate. Paul Georgescu este numele acestuia. A inotat intr-o apa cu o temperatura sub 5 grade distanta de 3500 metri. Precedenta performanta apartinea lui Hamza Bakircioglu. Acesta a inotat 3,44 de kilometri, intr-o apa cu temperatura de 4,1 grade, pe 7 februarie 2018.

Paul Georgescu a reusit sa doboare recordul mondial in apele lacului Snagov de langa Bucuresti.

Temperatura apei din lacul Snagov a fost tot de 4,1 grade. Paul Georgescu l-a avut alaturi pe bulgarul Petar Stoychev, o legenda a inotului in ape libere. Stoychev, 4 prezente la Jocurile Olimpice, a fost omul care a supervizat respectarea tuturor conditiilor impuse de forurile internationale.

Paul a inotat doar in slipi, fara niciun fel de alta protectie. Distanta de 3,5 kilometri a fost inotata in 57 de minute.

„Se recupereaza acum, se simte bine, chiar foarte bine pentru un om care inotat aproape o ora la o temperatura de 4,1 grade. Acum discuta cu doctorul. A baut un ceai si a facut si o sauna. Totul este bine in acest moment„, a declarat in exclusivitate pentru aimx.ro managerul lui Paul, Iulian Dimcea.

Inotatorul anuntase inaintea acestei tentative ca va fi ultimul proiect extrem in ceea ce priveste inotul in ape inghetate, cu exceptia cazului in care sportul va fi introdus la Jocurile Olimpice de Iarna.

Paul Georgescu impreuna cu Petar Stoychev

VIDEO: Paul Georgescu in timpul inotului de record mondial

https://www.youtube.com/watch?v=pCoRL1O9t_4

Vom reveni cu amanunte!

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: Bogdan Mihai Ionita